Всекидневното пиене на ферментирал чай може да предотврати диабет тип 2
Това показа ново проучаване
Обратно в новинатаКоментари - Всекидневното пиене на ферментирал чай може да предотврати диабет тип 2 | Лайф.dir.bg
Коментари
Черен Английски чай с малко мляко понижава захарта в кръвта много бързо и върши чудесна работа.Изпробвах го многократно!
какви марки ферментирал тъмен чай може да се купи при нас и от къде?
Китай е безапелационният лидер в производството на тъмен чай, исторически, както и като ниво на качество в производството. Утвърдените марки изцяло липсват на нашия пазар. Аз лично се снабдявам директно оттам - купувам продукция от няколко утвърдени марки на пазара, както и директно от производители в някои от провинциите, които съм обиколила лично. Можете да ме намерите във фейсбук, на The art of Chinese tea https://www.facebook.com/groups/721981711779531/?ref=sharegrouplink
Привет, китайската чаена култура ми е специалност (обучавана съм в Китай), така че ми беше интересно да прочета статията. Малко уточнения за коментиралите: 1. Комбуча е действително ферментирала напитка, която обаче няма нищо общо с чая. Поначало "чай" може да се нарича само запарката от листата на китайското чаено дърво (Camellia Sinensis); всичко останало влиза в графата "(билкови) запарки". Тъй като понятието вече е нарицателно, повечето хора (включително и аз :) го ползваме и в този смисъл; това обаче не променя фактите. 2. Тъмен чай (към който спадат и ферментиралите видове) е една от шестте основни категории чай според китайската класификация, която се счита за меродавна. Другите са бял, жълт, зелен, улун (wulong) и познатия черен (който в Китай наричат "червен"). Тъмният чай е единственият, в чийто производствен процес, освен окислението участва и микробна ферментация. Най-известният вид тъмен чай вероятно е пу'ър (всъщност един определен вид пу‘ър, но да не го правим още по-сложно засега :)), със защитено наименование за произход от китайската провинция Юннан. 3. Не съм лекар, но чаят - особено тъмният - е много богат на полизахариди. Те представляват втората по обем на съдържание съставка в чаените листа, след полифенолите. Антидиабетните свойства на полизахаридите са доказани в много проучвания (някои от които нямат нищо общо с чая, но мога да пусна линкове и за двата вида :) Например, чрез инхибиране дейността на ензими, отговорни за производството на глюкоза (като алфа глюкозидаза например), и съответно понижаване на нивата ѝ (на глюкозата) в кръвта. Между другото, тъмният чай традиционно се пие след хранене, което усилва този ефект. Има обаче и връзка между тъмния чай и понижаването на нивата на fasting glucose, или кръвната захар на гладно, т.е. ефектът върху кръвната захар е общ, не само след хранене. Съществуват и invivo и invitro проучвания върху хора и мишки, а последното такова e съвместен проект на университета в Аделаида и Южнокитайския университет с около 2000 участници, така че не е точно аз, съседа и баба му. Нямам директен линк, но мога да пусна контакти на медийните отдели на двата университета, ако някой прояви огромен интерес :)
Ферментиралият чай Е комбуча И се прави със млечно кисели бактерии мая Същата като тази за осет Става на гъба казва се скоби Пие се студен газира се малко алкохол има заради ферментацията Няма нищо общо с чай след като ферментира Може да се прави от какво ли не Отвара от някакви билки захар и оцет или Мая за оцет и след 5-10 ферментация пиеш Втора ферментация за 2-3 дни със царевична захар го газира
1. Има черен чай, за тъмен не съм чувал. 2. Говори се за тъмен чай и за ферментирал чай, е какъв са пили последно ферментирал или неферментирал 3. Какво значи ферментирал чай, доуточнете, защото може да има различни процеси на ферментация
Не разбрах нещо, веднъж пиеш чай и има едни проценти, после ти обясняват какво е чай и ти дават други проценти за същият чай в двата случая. А другите фактори като наследственост, движение, възраст, пушене и пиене, работа като тип, време, почивка, семейство.... Тези фактори... Напоследък все едни такива странни изследвания върху 12човека за две години правят
Хората, които страдат от диабет, не могат да изхвърлят излишната глюкоза с урината си, така че има риск нивата на кръвната им захар да се повишат......... що за глупости са това, кой позволява на драскачите от дир-а да коментират медицински теми??? това са крайно глупави и неосведомени индивиди!