Йогата помага срещу артрит

Упражненията по йога подобряват здравословното състояние на болните от артрит, установиха медици.

Обратно в новината

Коментари - Йогата помага срещу артрит | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изводите си ги направете сами. "И така , Исус се моли на Бога с неизменно вдигнати към небето длани, сякаш в небесата наистина има Бог. И не само се моли, но и получава отговори той чува гласове! Е, това е типичен синдром на невроза. Истината е, че Христос явно е имал ментални отклонения. Но независимо от това, определено е бил добър човек. Наистина добър човек. Поведението му обаче е показателно за много други неща. Той е фанатизиран. Манталитетът му е същият като този на Адолф Хитлер. Той е фашист. Смята, че ще бъдат спасени само онези, които са негови последователи. Всеки, който не го следва, е осъден на вечни мъки в ада. Е, само един прост човек може да разсъждава така. Кой може да спаси когото и да било? Той смята, че е единственият, заченат от Бога. И действително вярва в това! И продължава да го вярва, до разпъването му на кръста. Единствено разпятието е в състояние да влее разум в главата на този луд човек. Едва на кръста тий проплаква: Защо ме изостави? Очевидно е очаквал да стане чудо. Той е единственият син Божий, а Бог така и не идва. И ако Бог не идва при разпъването му на кръста, кога изобщо би могъл да се яви? Из Библията на Ошо (The Rajneesh Bible), том 1, стр. 22-23. Малко по-долу на стр. 23 Ошо уточнява, че Исус, както личи по всичко е страдал донякъде от шизофрения.

Аз съм пътят и истината и животът; никой не идва при Отца, освен чрез Мен. Трудно е за проумяване, наистина. Има хора, които са родени в други традиции, които никога няма да имат достъп до християнството. Как така, тогава? Всъщност е много просто - без да достигне човек до Христовото съзнание, без да си даде сметка, че всички заедно съставляваме Твореца и докато не се научим във всяка Негова част, да виждаме не част, а самия Творец, до тогава сме обречени на страдание и то какво! Не може ръката на тялото да реже главата му и да си мисли, че след това ще е "свободна" и "щастлива". Ние всички сме Божии частици и докато не се научим да живеем в хармония помежду си, Тялото което съставляваме, ще страда. И страда. Ние ежедневно разпъваме Христос, ежеминутно, ежесекудно ... Каква по-добра метафора ви трябва?!

сляпо вярващи в един индийски циганин преживе притежавал 90 ролс ройса...от духовни подбуди... и възвишено-циничен спрямо християнството, както се вижда и от по-горе написаното

дааааа!!! религиите са толкова тъпо измислени, че чак не ми е за вярване още колко по-тъпи са хората, че да вярват в тея елементарни МАНИПУЛАЦИИ, съчинени от група религиозни порнографи!:-))))

вмирисани зали, вонящи йога-матс, запотени зле изглеждащи жени, повечето с наднормено тегло, извън залата нагъващи хамбургери или мазни кюфтета (според географската ширина), празни разговори в съблекалните за здравословното хранене, докато не се завърнат вкъщи и не наберат още в колата близката пицария за една здравословна поръчка, инструктори предимно хора неудачници или с ментални отклонения, изкарали 200 часа курсче, което видиш ли ти, им дава дълбокото проникновение и извисение да преподават... Така ли не разбраха хората, че истинските йоги и мястото на йогата е само там, където е родината и! Йогата е в ДНК-то, както и родопските чанове в ДНК-то...то не може да се пренапише от самовнушения и измишльотини, защото нито индиецът, нито американецът, нито виетнамецът няма как да бъдат докоснати от онова, което ни обръща душата и изкарва незнайни сълзи от чановете в Родопа....така всеки народ си има своето ДНК, и йогата принадлежи на хората, които са я създали, тя е в тяхното ДНК...друго останало е поза или опит за печелене на пари.

Преди 100 години Петър Дънов казва за йогийските упражнения: Методите им са свързани с големи рискове и те не са пригодени за физическото тяло на европееца. Запомнете това добре". През 1914 г., когато вече доста българи са запознати с източните учения и прилагат методите им, някои от учениците на Дънов искат мнението му за дихателните упражнения и за цялата система на различните видове йога практики. Сега, когато говоря за дълбокото дишане, нямам намерение да препоръчвам специалните упражнения за дишане на индусите. Те имат специални упражнения за дишане, които са неприложими за европейците. Ако европейците ги приложат, ще се натъкнат на големи противоречия."

Йога е опасна духовна практика, запознайте се и после пишете и я препоръчвайте така смело! Не е само физически упражнения, с които се започва!

А вие къде точно успяхте да се запознаете така задълбочено с тази толкова опасна духовна практика?!

Чета и други Ваши коментари и съм с хубаво впечатление от Вас, така че ще отговоря сериозно. Пропагандира се отдавна, но напоследък особено настървено. От къде и как знам е друга тема - има предостатъчно литература по въпроса и всеки, който желае може да потърси също.

добро утро :)

най-обичам жени дето практикуват йога. представям си ги като едни малки... магьоснички! :-)

По Вилиту ли съдиш, вчера я рекламираше банкера...

на нищонеправещите кифли, на които им е толкова скучно, че имитират далечни за менталното им ниво и етническа принадлежност практики - типично за хора, които са прочели 5 книжки в стил П. Куелю

А стига с тая йога, бе! Йога е индуистка философска школа. Не е каланетика...

как да те разберат почитателките на чекненето, което наричат йога, без да си имат хабер какво наистина е йога