17-11-2017 20-11-2018

Коментари

без да ги обиждам, но мажете са просто ужасни. Като хлебарки, събират се на големи тълпи, жените когато минават по улицата са забулени и тичат....нямам думи Красива природа с кофти хора

bqsnasam

Чудя се какво очакват да видят хората на такова място! Тези страни са последното място, на което бих отишла на екскурзия...А тези пък, дето и се женят там..наистина не ги разбирам!

ти си УНИКАЛЕН!! Сигурно се единствения дето се е измъкнал, лутайки се 30 мин в улици БЕЗ ИЗХОД и то на място ,което не познаваш , а местните познават! Кажи си сега ква дрога пробва?

Трябваше да му дадеш...

Демек...Столипиново и др. подобни.

И аз имам отвратителни спомени от Мароко. Не препоръчвам на никой, просто е загуба на време и пари. Не си струва

Жалко че не са успели.

Чий го търси там тоя?

е дето той може д а мине , а мотор не?!?

Много просто. Има стълби. В някои стари части на градовете има много улички със стълби нагоре, надолу и така

ЧЕ МОТОР НЕ МОЖЕ ДА ВЪРВИ ПО СТЪЛБИ. а И МОТОРА Е МНОГО ПО БЪРЗ , НЕ МИ ТРЯБВАТ 10 КМ ДА ГОНЯ ЕДИН ПЕШАК

постоянно реват за бакшиши ,никой нее искал да го отвлича

Охххх, мен кат руса мацка питате ли ме кво ми е. И дълга рокля да съм с покрити ръце като видят зелени очи и руса дълга коса, направо ума си загубват. Еее, отделно, че смятат всяка европейка и жена без хиджаб за кОвра. И че все едно си го проси да я изнасилят. Като ходех без мъж, а с приятели лоша работа,ако няма мъж с нас на разходката. С мъжа ми като ходим все ме кара да си заолитам косата и на леко кокче, та да не привличаме внимание.То нямах против и хиджаб да сложа щом е по-безопасно, но европейският вид се издава. Ако си с мъж, навеждат очи, ако си без решават, че си тръгнала да си го търсиш. Но пък са мноооого интересни, екзотични и примамливи тези страни.

Лекувай се от комплекси,грандоманщина,болни фантазии!

Въобще не е грандомания, жената си е права. И аз съм с кестенява коса, но големи сини очи. Токова внимание- не е истина. Сестра ми прилича на мен, но е тънокоса и тъмноока и много слаба. Все едно не съществваше за тях. И да, бяхме облечени на мах и увити с каквото можем. Просто европейската хубост се цени..прави и светли коси, беда кожа, пъстри очи. Кръглите лица и малко месце...дори жените гледат със завист..

@ Ивайла- като ти чета коментарите ми става ясно само, че си куха градинска лейка пълна с комплекси.

Ивайла е много права. Точно така е, както го е описала. Повече не бих стъпила по тези места. Египет, Алжир, Мароко- и пари да ми дават не бих отишла пак.

тоя сам си е измислил филмче и то нескопосано....поне да беше го описал по достоверно.кой знае колко хашиш е изпушил преди да почне да съчинява

Нищо не е съчинил. Маракеш е един зоопарк, където магарета, кокошки, мотоциклети, колички, нагли и арогантни диваци, джебчии, ...се блъскат из лабиринтине на Медината. Хиляди марки улици, без имена, карта, джпс,..И хиляди дърпащи, влачещи, молещи и изискващи да те "заведат" тук или там. Накрая завършваш в някой магазин, където насила те принуждават да купиш нещо. Завелеият те получава 50% от оставената в магазина сума. По площадите хвърлят маймуни върху теб, за да ти поискат 20 евро, нарисувват ти някакви завартулки, с къна, след като са ти издърпали насила ръката, докато вървиш. Вземаш такси, което пак те кара в някакъв магазин, после те зарязва, ако не купиш нищо. Многа си е реалистичен разказът, за всички, които са били там

тоя пък комплексар. ходи отслабни малко

Бунак! Основен туристически принцип - някой ако нещо предлага незабавно отказваш. Ако търсиш помощ ти се обръщаш към който решиш, а не приемаш някой да ти предлага. Лафове от типа “това не работи, ама сега работи друго и ще те заведа” или “ела да ти покажа нещо автентично, което го изтърват другите туристи” си е чисто ела Вълчо изяж ме. Иначе в Мароко като ги изгледаш с леден поглед и кажеш “не” незабавно те оставят. Като цяло в Мароко гледат туристите като писани яйца (има си нарочна туристическа полиция) и инциденти се случват изключително рядко. Реално аз инцидент (задърпаха момиче от компанията ни в една уличка) съм имал баш в центъра на Вашингтон.

Калпава пара губи ли се? Пък била тя и Карамазови?

Човек е добре да проучва местата, където отива. Хората, отношенията, обичаите, рисковете... Спестява проблеми, особено такива сериозни.

Много интересно, на какъв език са комуникирали. Говоря и френски и арабски и никога не съм имал проблеми с тези хора. Живял съм там 4 години, ял съм на масите им, ходил съм по пазарите им (марше ноар, черния пазар, където можеш да си купиш всичко) и това са едни от най-интересните ми години в живота. Ориент си е, да, предлагат ти, пазарят се с теб, живота там ври и кипи. Но в никакъв случай не са лоши хора. А говориш ли им езика, вече не си чужденец - ставаш един от тях. Една дама надолу говореше нещо за казбата - ако си тръгнала да се разхождаш незабулена там, определено може да очакваш проблеми. Повечето хора са мюсюлмани и в тези квартали просто жени не се разхождат така. Отишла си на гости там, трябва да се съобразяваш с правилата им. И пак зависи, кога си била. До 1985 там нямаше проблеми, самите арабки ходеха незабулени, даже съм виждал жени регулировчици. След това... нещата се промениха. Но пак да кажа - казбата е опасна. Това беше едно от първите неща, които ти казваха в посолството ни. Но тези квартали са само една малка част от тези страни.

За 40-те си години изглеждаш почти с 10 отгоре.

това е практика там. не те отвличат, но те закарват в някой магазин - тип къща, защото там магазините им са в къщите (в стария квартал), където те карат да си купиш я килим, я някоя друга глупост и толкова са настоятелни, че много хора плащат няколко стотин евра, за килим от "камилска" прежда бла-бла-бла, показват ти как ги правят на покрива по старовремен метод една баба се прави че ги прави... (най-вероятно са си от китай всичките), карат те убедено да си купиш, пазаранене 1-2 часа да те хване страх, и което си е чист обир, по нащите разбирания, но там това е практика за невнимателни туристи. А как смърди в Маракеш в центъра, не е истина - 3-4 хиляди години никой не е чистил и все едно ходиш върху гума от мръсотия, сополи и ла..на.

Да те бие някой през г*за да се завирате на майка си в ….? Ходи се на бели места. В такива помийни ями, нормален европеец няма работа. Хукнали простаците в Дубай, Маракеш, Доминиканската република, Индия и прочее Африкански, Азиатски и Карибски дупки. Има си една цивилизация, казва се Западна Европа (в части и централна Европа) и прилежащите и карибски колонии. Всичко друго е кенеф.

Дано му е обеца на ухото за цял живот. В крайна сметка на арабин доверие не можеш да имаш.

Тоя 300 мароканци да го швагат пак няма да му стигне ,това е ненаситно животно

Не ходете там бе хора !!!!!

Същите са и алжирците, че и по-зле. Ами, културни особености, каво да праиш. И аз се изгубих навремето, но сама и млада на 15 години в касбата (така се наричат тези лабиринтни квартали там) в един град в Алжир. Едва излязох на нормална улица, Бог сякаш ми посочи пътя. Страшничко е по-тези места. Трябва да се внимава. Без импровизации! Радвам се, че Владо се е спасил.

и според мен мароканеца се е разкрещял защото е очаквал някоя стотинка за возенето като благодарност ама нашия герой е бегал.

Или просто нашия каун се е уплашил като мисирка, а арабина просто е искал долар бакшиш за таксидхийската услуга :Д

Възможно е но мароканците са толкова подли, че и гърците бледнеят пред тях. Виж когато са в чужбина се нагаждат според околните...

Че не се е возил на черния туарег

Бил се качил на мотора на непознат арабин в Маракеш?! Естествено на предната рамка....

А финландките бяха на палатка в планината. Впрочем идиоти те които ги убиха бяха заловени и осъдени на смърт. Толкова по въпроса

Мароко.....гнусотия отвред.... никога не стъпвам повече там де пишат отдясно на ляво.

Това е пълна глупост! В Маракеш има толкова полиция че сигурно полицай те е возил. Живял съм години в Маракеш. А това, че си скочил от мотора е направо самоубийство. Няма българин в Мароко който да откаже да покаже Маракеш на сънародник който не го познава

Моят опит от стария град на Маракеш - смърди ужасно, мръсотия, всеки те дърпа да ти продаде нещо, дори една снимка направих на пазара на центъра и веднага скочиха 5 души да ми искат пари, че съм ги снимал и тях. Не им се хванах, но там яко те пързалят. С бусчето на хотела ни откараха до центъра, докато на първия светофар не се заговори нашият шофьор с един на мотопед. каза ни, че е от нашия хотел готвач и ще ни покаже как да стигнем до центъра. Естествено номеря се завъртя - в лабиринта, докато се изгубиш, набута ни в един магазин за килими, напъни да ни вземат парите за боклуци, човека с мотопеда беше на процент и той напъваше да купим нещо... не им се дадохме, но загубихме поне 2 часа докато се убедят, че няма да вземат пари от нас. същото на сдруга група от нашия хотел - там хората се бяха оръсили по 200-300 евра за килими идруги боклуци... Не бих препоръчал на познати да го посетят. нищо кой-знае какво. Мръсотия и смръд и всеки те дърпа за пари. Това са моите наблюдения от стария град. И да, сигурно това е добре отигран номер за туристите и в модерните райони на града хората живеят нормално и не те дърпа всеки за пари.

Ние дори с българска агенция, бяхме водени нон- стоп тук и там, да осребряваме комисионни. 50%, според репортажите на чужди телевизии. Нас ни завлякоха за 3!!! часа в някаква берберска аптека. Пътят до там беше ужас. Сестра ми дори беше накълвана от кокошки/ някакъв ги разнасяше като букети цветя/, след като в Казабланка, докато върви, някакви мъже се сбиха и тя отнесе шамар. После дори не я погледнаха, нито и се извиниха. Все едно е невидима. Културен шок. Има красиви места, но...

Те като не са те опънали пак добре! Много глупави българи има, ама много.

рядко тъпа постъпка, като се има предвид че точно в Мароко отрязаха главите на две лековерни скандинавки преди време

Добрутро, мойто момче... та в Мароко преди години бяха заклали група френски туристи....Кво по тия места...????

Е, той къф го търси. В Мароко. В тия времена.

На некъпана мъжка ласка.