Аманда Сейфрид се оплака, че получава по-малко от мъжете

Актрисата Аманда Сейфрид се оплака от ниски хонорари и призова за равно заплащане на мъжете и жените в Холивуд.

Обратно в новината

Коментари - Аманда Сейфрид се оплака, че получава по-малко от мъжете | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като цяло е права, но се е вторачила само във фактора "пол" и 100% не отчита възрастовата разлика, опита и рейтинга на въпросния мъж. Все едно стажантка да претендираза шефска заплата, само защото напъните са съизмерими с мениджър :)

Има наистина интересна физиономия. Очите и са баш като на сафрид.

Има едно предаване по "независимата" нова тв, в което играят обикновени хора - в повечето случаи не виждам разлика с професионалните актьори. Относно заплащането - не случайно хонорарите се пазят в тайна. Иначе е права, че 10 пъти по-голяно заплащане за една и съща работа е несправедливо, но когато се е пазарила - да е мислила.

Ама тая верно си е татуирала "minge"!!! Интересно това преди "Lovelace" ли е или след???

Единственият филм за който има основание да го каже това е ,,Dear John". Тейтъм още не е супер звезда, играят наравно и т.н. и ако наистина хонорарът и е 10 пъти по-малък е малко несправедливо. Иначе ако имаше известен актьор или актриса - работата е ясна - той продава филма и той взема големите пари.

"Dear John" въобще не е "високобюджетен филм" за какъвто става въпрос в материала!!! Така че няма как да е този филм!!!

Може, аз казвам : за кой филм има основание да се сърди. Но може и точно за него да става въпрос, защото и другите предполагаеми не са с чак такива големи бюджети за мащабите на Холивуд, а и там ролите и не са толкова големи и съпоставими така лесно с мъжките.

Аман от ревли, които искат да бъдат на равно с мъжете, мислейки си, че във всяко едно отношение, жените са ощетения пол! Ако се наложи равенство, ама наистина равенство между мъжете и жените, ще й се стъжни на тая! Такива като нея пробиват и градят кариера само заради едната й красота или привлекателност! Колко са мъжете, които могат да се похвалят, че някой ги зарива с пари до края на живота им само защото са се родили с определена външност и след това не са си помръднали пръстта. С малки изключения, мъжете са по-добри актьори и самия факт, че в по-голямата част, главните роли се дават на мъже, го доказва! Тая ако играеше като Натали Портман в "Черният лебед" едва ли щеше да има каквито и да е проблеми с хонорарите!

абе като гледах оня филм за времето с тимбърлейк май по-скоро тя трябва да е плащала на продуцентите за да я вземат беше толкова слаба че не е за вярване! може би за този филм говори??

"Не става въпрос колко получава човек, а дали това е справедливо." Справедливо?!? Колко справедливо е това, някаква мърла да получава милиони на година, защото участва във филми?!? Какво справедливо има в това полуидиоти да получават милиони на месец, за да ритат топка?!? И не ме разбирайте погрешно, гледам и филми и футбол. Съгласен съм, че според пазарната икономика им се падат тези милиони, но да се говори за справедливост е направо нагло и долно! Справедливост в пазарната икономика няма, там има търсене и предлагане... Изказването на това недоразумение е още едно потвърждение, че даваме милиони на малоумници и идиоти...

Като цяло съм съгласен с теб но: Какво несправедливо има тук? Хубава и кадърна актриса си (много труден отрасъл за пробиване) - получаваш много в сравнение със средния доход в САЩ. Не си хитра или агентът не си го избрала добре - получаваш много по-малко от колегата. Всичко ми изглежда честно и логично.

Ами според мен между заслужено и справедливо има огромна разлика. Понякога заслуженото е и справедливо, но не винаги. Да, заслужено е да платиш на артист примерно 10 млн. за няколко месеца, защото филма ще ти донесе много по-голяма печалба. Но от друга страна не е справедливо двама да работят здраво 3 месеца и единият да вземе 10 млн, а другия 1500 долара примерно... Не е справедливо деца да умират от глад, а да има хора които притежават милиарди... В този смисъл написах, че в пазарната икономика няма справедливост, не че всички богаташи са престъпници... макар че само те си знаят от къде са им парите... особено пък родните...

а даваш ли си сметка колко други полуидиоти са искали да ритат топката но не са успели по една или друга причина. Не е толкова лесно да пробиеш като футболист, ген, тренировки, шанс да не те контузят фатално и шанс да те забележат ... а даваш ли си сметка колко полуидиоти пълнят стадионите, пият, ядат, купуват тениски и др. подобни ... ;) ако не броим БГ мафиотските отбори, които само перат пари и се подиграват със феновете, другите си изкарват заплатите

А ти знаеш ли, че имаше време когато в Англия беше в сила един неписан закон който казваше така: Не може един футболист да взема повече от един миньор.

Има един жанр в киноиндустрията в който "актрисите" получават 5-10 пъти повече от "актьорите", ако иска да се пробва там!!!

Жива да я ожалиш! Интересно дали мъжа актьор не е бил доста по-известен от нея ... Всеки струва колкото му плащат... сетила се мара да се побара... Само с хубаво личице нестава...

Малката сафридка има предвид сигурно филма ТЕД 2 !!! Е какво иска, да получи колкото Марк Уолбърг??? Няма как да стане!!!

сигурно и в "Мама миа" на Абба, Пиърс Броснан е взел повече от нея

Е то преди Мама Миа тези които знаеха за нея не бяха много!

АКо Тед 2 е филм от преди няколко години си прав, но иначе напразно се самонавивате.... има един филм, който отгораря на това, което тя е казала и тя е известна колкото и партьора и в този момент.

Ted 2 е филм от тази година!!!

И кой е този "друг" филм който е "високобюджетен" както са казали в статията??? Кажи моля, за да спрем да се "самонавиваме"!!!

Ако "колегата' е Робърт де Ниро или Леонардо ди Каприо нормално е да е получила 10% !!!!

Имам един колега, та той казва - работя като кон, но ми плащат като на магаре. Това не е в България и той не е българин. Навсякъде е едно и също.

Сигурно не е удовлетворила някои биологични потребности на продуцентите.

като не си довелен от заплащането ти вика- те портала. За твоята позиция чакат на опашка от тук до Тутракан! За огромно съжаление в 90% от случаите е прав... Равенството и братството се оказа че може да го има само на книга.

ми то и в щатите е така - колко актриси чакат за главна роля в Холивуд и ще са щастливи да вземат и половин хонорар, че и други работи, за да почнат от някъде... така е при капитализма -конкуренция и пазарлък....

А как е при социализЪма-кретенизЪма? Всички еднакво бедни и нямащи, рая на некадърника...ха-ха-ха

Много е хубава и много я харесвам, ама не бива да е толкова лакома. Като са и малко парите, да се договаря предварително колко иска и да отказва ролята ако не и отърва, лесно е. Ама то не може хем да искаш да не изтървеш офертата, пък хем да гледаш в на другия паницата

Този път съм съгласен с Вас. :)

AAA

да ви имам никовете :)

у Бегето на полето, та да видиш кво е зплащане.

таман и аз тва щях да отбележа :) на полето в БГ или в шивашки цех на гръцки бизнесмен!

Aми избора си е твои,като не ти харесва или не си доволна от заплащането можеш да станеш продавачка в някои супермаркет,избора си е твои живота също.

Права е Аманда, най-голямата несправедливост съществува при заплатите, тайната на заплатите, липсата на ясен регламент - труд, квалификация, длъжност- цена , съчетано с изкуствено поддържана безработица , обслужва само едрия капитал.

това не е заплата, да гледаш колко е средното за щатна бройка - това е хонорар и някой са астрономически, защото е на пазарлък, известност и т.н... в началото артистите се молят за роля, за да могат да пробият и после да се пазарят за големи хонорари - това, че са й дали главна роля си е далавера - дори затози филм да е взела много по-малко, ако има акъл, за следващия ще вземе повече...

Какво значи неравностойно. Отива агента ти, преговаря най-добрата за теб цена, може да $50к, може $500к, обсъждате го и се съгласяваш. Но /уж/ с такава роля участва и мъж, та той взел $700к - еми това е положението, пазарна икономика. Ако искате еднакви заплатаи - тогава като едно време при социализма - артист в театръра /без звание и т.н./ - еди си колко лв., без значение мъж или жена.

Така си е. Това тяхното на шизофрения мяза. Хем е лошо сички да са равни, ем не било честно да не са равни. Клиника просто.

Ела тук да видиш, в БГ е по- зле. В моя офис само мъжете имат шанс за кариера. Няколко вече минаха, като дойдоха съм ги учила от А и Б на всичко, сега се издигнаха и имат по - висока заплата от мен, със сигурност. Особено синчетата, роднини, некадърни ама на работа с високи заплати.

Тук ако играе Дълбокото гърло ще си остане само с еб..то. В Америка поне са й платили... Аз съм мъж, но съм изпадал в същата ситуация - пристига нов/а, обучавам го/я, след което той/тя отлита нависоко откъм пост и/или заплата. Така че ситуацията не е точно по признак "джендър". В ролята на товарно работно животно с ниско възнаграждение може да попадне всеки - без значение мъж или жена.

нищо общо със шундата ти, ela tuk. не набутвай полови разлики, където ги няма.

0010, ето случката: назначават колега, син на приятел на шефа. Момчето не е лошо, ама наркоман. Лежа сигурно 2-3 години по бюрата неадекватен, всички се правехме че не виждаме, най - вече шефа. Слава богу излекува се, Направиха го шеф на отдел , който аз съм създала едва ли не, от.....до. научила съм ги всичките от.. до. Резултатите в млн.евро по проекти пак са най -вече мои усилия, от години. Ама той сега е шеф, с по - висока заплата, естествено, и обикаля света по командировки. Кат има някакъв проблем пак при мен тича.... , пък и вече пътищата са направени, може да се прави на голяма работа... Ееее, ама аз си позволих 1 година майчинство, въпреки че работя повече от 10 години в тази компания .... и така... втора категория съм ... командировки , обучения, висока заплата.... все към мъжете.. и не съм само аз, гледам още една колежка примерно, много работлива, с няколко езика, справя се с всичко, но няма шанс за друго освен да вдига тел. и да носи цялата черна работа ...

Може би мацката е казала че "не е честно"? А, как може да не е честно, нали всичко е било написано в договора. За нас нещо може да бъде честно, но несправедливо. Но в английския няма дума "справедливост".

Никога не е късно да започнеш да се образоваш.

Нормален българин знае че между "правосъдие" и "справедливост" няма нищо общо. Западняка не го знае разбира се, и не напразно в оригинала, мадамата казва: " Its not about how much you get, its about how fair it is."

ох горката... и пак сигурно хонорарът е бил повече, отколкото изкарва български артист за 10 години... пък и в крайна сметка, хонорарите не са на тарифно число, а на известност на актьорав момента, агент и пазарлък... да си смени агента и толкоз.

Я кажи, кой е тоя български артист, дето не е декламатор и не изглежда изкуствено във филм??

Георги Парцалев.