Здравословното хранене с повече зеленчуци след менопаузата намалява риска от рак на гърдата

Авторите на френско научно изследване са проследили повече от 65 000 жени в продължение на две десетилетия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отдавна се знае, че изкуствените хормони в кравето мляко и птичето месо водят до рак на гърдата. Имаше някакво изследване, че там, където най много се консумират краве млечни продукти, по-често се среща и рак на гърдата и мисля бяха посочени скандинавските държави, което много ме учуди. Мислех, че най много сирене се яде във Франция, Швейцария и Италия. Обратното пък беше в Азия, където най малко се консумират краве млечни продукти и изобщо мляко. Там този рак по-рядко се среща. В същото време се препоръчва млякото срещу остеопороза. Макар и там да има мнения в обратната посока. Така, че трудно е да се каже консумирането на каква храна до какви ползи и заболявания води. Но се пишат разни статии да има какво да четем.

Здравословното хранене с повече зеленчуце намалява, но не елиминара ракът на гърдата. Жените, когато остареят и погрознеят, оглупяват и започват да ядат странни неща Ами нека го правят и да се надяват, че ракът ще ги подмине.

То пък щото мъжете като остареят поумняват и почват да се хранят здравословно и пускат...шкембе. А и здравословното хранене става все по-относително. С тия ГМО зеленчуци и плодове, изкуствените хормони в прясното и кисело мляко, сирене, кашкавал, извара и месо...става много "здравословно" храненето, да не споменавам разните му салами и особено кремвиршите, които само на цена го докарват... Та, с каквото се хранят остарелите, погрознели и оглупели женоря, със същото се хранят и остарелите, погрознели и дваж по-оглупели мъжленца с дебели шкембенца...

Същия случай като вас съм. + Бонус, че в следствие на хормонотерапията се засегнаха яйчниците и матката и трябваше и тях да махна. И на 40 години рязко влязох в менопаузата, която страшно ме мъчи. Да си пожелаем наистина да сме здрави и и лошото да е останало зад гърба ни!!! Слънчев ден :)

Със същия "бонус" съм, защото най често там метастазирал рака на гърдата. Е, той пак метастазира, но на друго място... А в принудителна менопауза влязох веднага след първата ми химиотерапия, хистеректомията беше близо 2,5 години по-късно и тя се случи постфактум. Уж като застраховка от метастази. Но, уви... Пожелавам Ви само слънчево време в живота , Мери! Бъдете здрава и много щастлива !

Имам рак на гърдата много преди менопаузата, когато бях на 41 години. Винаги съм се хранила основно със зеленчуци, месо ям рядко, а сладки плодове никога, но обожавам всички зеленчуци без изключение. И това не ме спаси. Според мен във всеки организъм дремят ракови клетки, които само чакат да се активират. Или по-правилно е да се каже, че периодично в човешкия организъм се раждат нетипични клетки, при тях нещо се е объркало при програмирането. Но имунната система все успява да ги неутрализира. Но при силен стрес понякога не успява и те остават да си растат в организма и след около 5 години чуваш диагнозата "рак". До този извод съм стигнала след доста изчетено по темата. Другата теория, над която се замислям е, че ракът е болест на душата...но то всяка болест е свързана с душата. Пожелавам на всички прочели ме, сибирско здраве и тибетско дълголетие ! Всичко друго няма значение, повярвайте ми. Бъдете здрави !!!