Диета от зеленчуци, плодове и безглутенови храни

Има няколко основни фактора, които са ключови за натрупването на тегло и главният от тях е нездравословното хранене, заяви известният диетолог Георги Славов, ученик и сътрудник на Лидия Ковачева.

Обратно в новината

Коментари - Диета от зеленчуци, плодове и безглутенови храни | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На пазара от купищата киноа и амарант не може да видиш доматите...

Първо пийте вода разредена с лимон, а после лимон, разреден с вода. После, ъъъъ, ох още не съм измислил.

имам акъла на този диетолог. Пълнотата се дължи на приети повече калории отколкото изразходваш. Следвайте неговата диета и преяждайте да видим как ще отслабнете. Яжте най-вредните храни но в ограничени количества да видим как ще дебелеете.

Къде е мръвката???

Къде е млякото?

всеки писък да се прередактира хранителния режим на здравия човек е помпозен;смехотворен и опасен.хранете се пълноценно и дозирано в определени интервали от време. единственото вярно нещо е чаша хладка вода да се изпива при ставане от сън. добавянето на лимон е строго индивидуално.

Имам две съмнения. Първото е по принцип и е свързано с това, че ако този начин на хранене е най-добрият за хората, надали сега щеше някой да седне да го открива. Просто с времето човечеството еволюционно е щяло да наложи описаните от доктора храни, като масови. Второто е по същество и е свързано с препоръчаната консумация на водорасли. Няколко дни морето беше доста бурно и на брега има изхвърлени огромни количества. Моля, последователите на така описаната диета, да ги пробват за да се убедят колко лесно се усвояват от организма. Убеден съм, ме още при опита за преглъщане на този изключително полезен продукт, ще има бурна реакция на неудовлетвореност от страна на храносмилателната система. Могат да се опитат да я излъжат, като полеят обилно с оцет, ама и в това се съмнявам.

Прав сте. Просто г-н диетологът е взаимствал (меко казано) от известния гастроентеролог Хироми Шиния. Последният се опитва да възроди традиционното за Япония хранене, драстично променено (американизирано) след поражението на страната във ВСВ. Затова са водораслите, кафявия ориз и т.н.... все "типични" български храни.

Абе този диетолог пише само глупости! Ама глупост след глупсот! Кой го е набедил за такъв не зная!

Аз отворих сайта на един магазин за био храни и какво да видя - телешко по 60 лв. килото. Само това като видях и казах "Баста".

така трябва да се храни човек, предимно.

Мда........

Истината е, че най-здрав би бил човек ако се храни с ПРАСЕТА!!! В тях има всичко и само от най-ценното - концентрирани витамини в черния дроб, заредени с максимална жизнена енергия протеини в пържолите и полезна мас в сланинката и мозъка. Има и колаген в крачетата и пачата ммммм Това е. Но раята нека оди пасе. Смешна и жалка картинка. Утре ще ви напишат, че най-полезно е японското синтетично месо, получено от изпражения (новината е в тоя сайт, от преди няколко месеца) и необразованата тълпа веднага и настървено ще залапа... Виждали ли сте жизнено веге, което да не е супер агресивно и да няма черни демонични петна около очите?! Тъй е - неграмотници лесно се поробват. Кажи им, че кравите пърдят и тровят въздуха и ДВУКРАКОТО говедо ще заръфа тлъчница и люцерна, припалвайки смръдливия джип. Или всички ламтят за "евтината" газ, дето убива ВСЕКИ ден по най-гаден начин, а говорят срещу успокоителните цигарки... и т.н., и т.н

И какво ти пука за кравите- дали ще се избиват за храна, или изобщо няма да се гледат, заради "пръдните", все едно, те се жертвите. А злобното подмятане за джиповете, това природнозащитнически апел ли е или завист?

Аз съм от старото поколение - винаги поставям нас хората - мен и семейството ми над разни си там добичета. Нека англоезичните да му трупат карма с човеконенавистничеството си и животинската си "любов". Колкото до тракторите - гнус ме е от всякакви петролни гнусотии (ям масълце от крава, разбира се, а не лабораторен маргарин; обожавам ДЪРВЕНИ мебели, а не мъртвешка токсична пластмаса и т.н.).

протеини, набавяйте ги от месо, яжте риби, като ги редувате. В седмицата поне четири пъти пържолата я заменете с постни, бели риби два дни и два с по мазни или друга морска храна. Зеленчуците не поливайте с нищо, освен ако обичате кисело с малко оцет. Рибите също с оцет, не с лимон. Оцета очиства клетките. Не яжте хляб, или картофи и ориз, когато ядете мазна храна в останалите три дни. Пржолата не е вредна, дори и тлъста за три дни в седмицата но добавяйки и въглехидрати към мазнините от нея, става калорична бомба. Аз живея по този начин веле почти половин век и се чувствам прекрасно. В дните с рибите, консумирам и по малко черен хляб или кафяв ориз. Алкохола също помпа калориите. Аз не употребявам. С ръст 1.76 см, винаги съм бил 71-72 кг.

Здравословното хранене е да се консумира от всичко, с нищо да не се прекалява. Всички го знаем, но не всички спазваме това правило. А за гречката - не смятам, че е много скъпа, обичам я, но за някои тя има странен вкус и мирис. но пак киноа чувам за първи път.

пробвал съм да наблегна на зеленчуците и резултата беше трагичен - и изглеждах и се чувствах като парцал. След това попрочетох някои книжки където се твърди,че хората не са направени да ядат фуражи като зеленчуците, плодовете са малко по друга работа, но тия твърдения че като ядете зеленчуци ще сте здрави ги забравете - чака ви як запек и прецакване на щитовидната жлеза.

Само човек, който си няма хал-хабер от щитовидна жлеза може да изтърси подобна глупост!

Пфффффффф

Не си прав. От опит го знам. Вече повече от три години. А ти просто вземи и пробвай суровоядството. Замени поне две яденета да са ти сурови и ще видиш резултата.

Ха, за пръв път чувам, че от ядене на зеленчуци се получава запек! Ама ако ти получаваш запек от зеленчука, може би имаш някакво заболяване на храносмилателната система. Я иди се прегледай.

Ако човечеството се храни по този начин, трябва да закъса хранителната промишленост или направо да бъде закрита.Да не се отглеждат животни, а свещени крави.

И какво като закъса, какво ти пука...

Здравейте:) Според мен доста хора освен вас бъркат здравословното хранене с диетите, качеството на живот и красотата му. В тялото ни постоянно се извършват доста сложни биохимични процеси,свързани от своя страна с отделяне на определени хормони, които оказват влияние на настроението ни. Ние сме като сложна машина, много е важно с какво се храним. Продуктите с животински произход, попадайки в телата ни, при разгражднето си отделят токсини. Много вредни токсини. И от там съответно има промяна и в отделянето на хормоните, а и не само. Да си щстлив значи да си здрав, силен, енергичен, позитивен. Няма как да стане с ядене на пръжки, ракийка и телевизия.

И какво ще живееш 100 години.За какво? Като скот и никому ненужен. Я си яж и пии в нормални количества, па нека ти е зле. Ако не изядеш една пържолка,за какво си жив. Диети, мъка, в тялото си добре, па като го погледнеш в лицето-зле. Яж си всичко, но ограничени количества. Това е.

Е, не живея, за да изям една пържолка! ))) Нито десет пържолки за една седмица ... Все за някакви други неща живея ... И месо не ям изобщо, не заради диетите, а защото не ми харесваше, и се отказах - и ми е много по-добре, вече 34 години ... Яла съм, после съм се отказала, сега ям зеленчуци, риби, оризища, плодове и разни ядки, и много маслини - и нито имам черни кръгове, нито холестерол, язва, жлъчка... Всичките ми връстници си направиха по 5-6 операции от какво ли не вече, аз не - нито съм много слаба, нито прекалено пълна, и не живея, за да ям, а точно обратното! ))) И вие да сте живи и здрави!

Как разреждате водата????Като превеждате безмозъчно.

Редовият българин, ако трябва да спазва тези съвети, по-добре да почне да пасе...Безглутеновите храни са само по джоба на милионери...

Нима? :) Опаковка от 1/2 кг. Елда струва 3,00-3,50 лв. Кое му е милионерското?

Ами, яж тогава само елда, просо и царевица...ще ти е по джоба. Пък за останалите, пусни една търсачка за такива храни и ще видиш за какво става дума.

Само ми кажете къде да ги намеря тези киноа, амарант, елда, просо. Дори не ги знам какво представляват , само за просо съм чувала. И като кажат зеленчуков сок - какъв е този сок - от маруля ли , от репички ли , от чушки ли от какво ? И как се приготвя зелен зеленчуков сок ? Само доматен сок знам. Помогнете ако може , не се заяждам.

Потърси в Гугъл за "смутита".

Купува се сокоизтисквачка и се приготвят в нея всякакви сокове - от спанак, ябълки, моркови, целина, краставици и каквото имаш в кухнята. А киноа, амарант, просо и елда се купуват от магазините за хранителни стоки - има щандове, те са опаковани и надписани на български. Първо се проверява в нета как и за какво се използуват и после човек ги пробва, избира си каквото му харесва и си го хапва по малко. Всичките са много полезни, не излизат толкова скъпо - те не се ядат в огромни количества, има си рецепти.

Виждала съм в най-обикновени супермаркети на здравословния (био) щанд някои от нещата. Иначе има и специализирани магазинчета, при това на централни места (ако си от София, де, но предполагам, че и по другите градове има), просто трябва да потърсиш :)

От всичко може да се направи зеленчуков сок, с подходящ уред, разбира се. А тези сокоизстисквачки не са чак толкова скъпи. Например от целина, от морков, комбинации разни. ..

Каквото и да си говорим истината е във вегетарианството/веганството. А тези, които ходят при доктор Емилова, за да погладуват 2 седмици и после си въобразяват, че могат да се тъпчат като преди без да си върнат килограмите, са много зле.

Не съм съгласна! Имам няколко познати, които са вегетарианки, преди си изглеждаха толкова свежи, а сега са на 30 и изглеждат като 50 годишни в лицата, сбръчкани, с лоша и преждевременно остаряла кожа. В телата са супер, но в крайна сметка от лицето по-важно няма. Техните познати, които се вегетарианци също изглеждат така. Според мен всичко трябва да е с мярка, крайностите не са за предпочитане.

Съгласна, тялото ни не може да кара само на трева, то се нуждае и от мазнини. Да не забравяме, че човекът в началото на съществуването си е бил основно хищник и наличието на кучешките ни зъби. Всичко трябва да е с мярка и да не върви срещу природата.

само масълце ще произвеждат гърдити те - като кравка......