Умните жени са най-ревниви

Хората с по-голям умствен капацитет и с високи постижения са по-ревниви от хората с по-скромни постижения и това важи особено за жените, показва американско изследване.

Обратно в новината

Коментари - Умните жени са най-ревниви | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Tanq

Понякога на човек му се случва да стане свидетел на пристъпи на силна неконтролирана ревност, която стига до там, че се превръща в агресия както към изпитващия тази емоция, така и към ревнувания и третия обект, от който той е ревнуван - бил той реален или напълно хипотетичен... Агресия, която няма нищо общо с Любовта (висшата), дори и с любовта (човешката). Това е едно силно потискащо и угнетяващо всички чувство, буквално обсебващо изпитващият го и опитващо се да обсеби ревнувания обект също така. По естеството си то представлява чисто и директно енергетично нападение към ревнувания обект и който е по-сензитивен, го усеща, дори и през разстояние. Снощи си мислех за ревността и я сравних с обсесивно компулсивното разстройство (натрапчивата невроза) - същият механизъм на действие! Нетрансформираният сексуален нагон (нетрансформиран в по-висши прояви и стремежи) бива изтласкван в подсъзнанието, където образува устойчив комплекс, едно алтер его, което има свой собствен живот, несъобразяващ се с разума и независещ от интелигентността, образованието, културата... Този чисто животински по естеството си комплекс, така изтласкан, придобива многократно по-голяма сила, защото действа от сферата на подсъзнанието, обикновено неосъзнавана от средния човек. Какво представлява този комплекс? Силен нагон, превърнал се в типичното животинско териториално чувство - защита на собствената територия - и тази защита не се съобразява с никакъв морал или етични положения - тя е чиста агресия, желание за разкъсване на съперника/цата, за най-грубо и нямащо нищо общо с човещината налагане на своята територия! Във всеки отнас животното живее и има своето място и роля. Това, което е важно, е да умеем да поставим юзди на това животно, да впрегнем импулсите му, да ги сублимираме към по-висшите им еквиваленти. Не да се борим с тях, а да ги пренасочим и изтънчим като ги прекарваме през сублимиращият механизъм на самосъзнанието и ги насочваме към свръхсъзнанието си, към истински човешкото в нас! Ревността и Свободата На всеки му е приятно да бъде ревнуван до известна степен - това е проява на внимание, грижа, присъствие на другия с мисъл и тяло...но това е до известна степен. Когато ревността се превърне в неконтролирана, болезнено компулсивна страст и агресия, присъстваща като постоянна характеристика на партньора ни, тогава обсебващата и сила и депресиращата и потискащост стават очевидни. Тогава тя се превръща повече или в по-малка степен в болестно състояние. Поначало присъща на всички ни и играеща определено добра роля в приятелските и семейни отношения, поддържаща морала и единството в двойката, ако е в нормални граници, надхвърлила ги, тя се превръща в опасно бреме и тежък товар и за двамата.

Понеже подхванахте някаква друга тема тука-какво е к...ва и какво не е,искам да кажа на някои хора,че имат много неправилни представи.К...ва е жена(понякога и мъж)без никакви морални граници.Не бройката на сексуалните партньори,а начина по който си бил с тях,те определя като к...ва.Не бъдете толкова елементарни,моля ви!След колко точно бройки според вас се става к...ва?До 5 си ок,след 6-тия си пропаднала вече,или как?

Явно съм с неправилни представи според вас. Но за мен бройка като споменатата от госпожата- 40 и нагоре е внушителна и за жена, и за мъж. Ти, ако си имала много партньори би ли ги споделила на мъжа си и как мислиш, че ще реагира той като чуе такава бройка и какво ще си помисли. За мен секс се прави с любов и чувство, може и да съм старомодна според вас. А човек не обича често и истински. Не мога да повярвам, че към всички 40-50 или колкото са мъже, с които е била е имала чувства. Просто го прави за спорта и да, за мен това е лесна жена. То ако си лягаме с всеки, който ни се усмихне и малко ни харесва, край няма да има. Все пак и разумът трябва да участва. Че има жени, които си имат к....манталитет е факт, но не мисля че такава жена ще е спала с малко мъже, определено бройката и също ще е внушителна. Вярно е че в днешно време всеки го удря през просто, но аз разсъждавам по този начин, така съм възпитана. Няма как да погледна с добро око на жена и мъж, минали през толкова легла. Най-малкото да не можеш да имаш продължителна и сериозна връзка говори за теб самия. Проблемът е при теб и непрекъсната смяна на партньори няма да ти помогне. Аз като една хубава жена, която има много ухажори по тази логика трябваше да съм спала с цял отбор юнаци. Но си имам достойнство и самочувствие. Имал ме е само този, когото съм пожелала и обичала. Светът е шарен, хората също, щом така ви харесва, живейте си по този начин.Не разбирам обаче защо се обиждате след като за вас това е нормално. Всеки има право да изкаже мнението си и това, което мисли, независимо дали то се харесва на останалите. Нито вие ще започнете да мислите като мен, нито аз като вас. Така че всичко хубаво ви пожелавам.

Ех пиленца. Стига сте спорили,както вече казах това не е сапун да се изтърка. хаха, а сега сериозно за повечето мъже жена ,която има дори над 10 бройки е лесна, така че сами си правете изводите. И да бройките имат значение, те не са някаква случайност, демек спала съм с много, но не съм лека, а сериозна жена. Никой мъж не иска за жена майка на децата му толкова обротна мацка, затова и повечето си криете бройките, за да вържете някой шаран. И още нещо всеки мъж харесва т..ни, а след толкова амортизация то ще си е жива хралупа...хихи

"Няма как да погледна с добро око на жена и мъж, минали през толкова легла." ха ха ха, то пък защо ли някой би се интересувал с какво око ще го погледнеш? ти като една хубава жена? в момента се намирам в една конферентна зала с двама от лондон и прекъснах работата за да ги попитам какво мислят те и двамата казаха, че курва е жена, която флиртува с други мъже пред гаджето си или флиртува с мъж пред приятелката му. това е курвенско поведение. а ако жена е спала с много мъже означава , че и харесва да прави секс и нека да се забавлява , стига да не създава проблеми!!!

точно! няма какво да си затваряме очите пред действителността!иска им се на някои жена на з0-ч0 да е спала само с двама ама не става в днешно време. бях свидетел как една курва , която беше спала само с 3-ма се подвре и отмъкна гаджето на една моя приятелка. познавам и една жена на з6, която обичаше да сменя много партниори като студентка, след това се ожени , има деца и е най-прекрасната майка и съпруга. закони още не са написани с колко мъже мога да бъда, но моралните ми ценности определят поведението и отношението към хората-не флиртувам с обвързани мъже, дори и с поглед и не си лягам с такива! на тези, които си завират разни неща редовно не им ли се раздрънква кофата?

Въх, направо си яхнала метлата. Споко де, плю.и се там и това е. Като не ти пука и смяташ че си окей какво си седнала да се обясняваш. Гузен негонен бяга. И никоя жена не може да открадне мъж, ако той сам не го пожелае. Това че е бил с приятелката ти не означава че я е обичал, може и той просто да е тренирал на нея. А тези двамата дето са те надъхали искат и те да т...ат чушката, като те гледат ква си дашна. Така че недей писа, ами ходи да тренираш, хищнице, хехе.

А моят ревнува от интернет и чупи модема...

Страшно тъп извод!!!

Ревността до голяма степен зависи и от поведението на мъжа. Някои мъже си играят с жените и ги държат постоянно на тръни, което лека по лека води и до психясване. А други мъже ни карат да се чувстваме спокойни и обичани и не избиват комплекси като се опитват да се себедоказват колко са вървежни

Абсолютно си права! Много жени си падат по плейбои и женкари, виждат ги че са такива още преди брака и пак се омъжват за тях. После ревност и скандали. Първо виж какво ла.но си взел, пък тогава мрънкай. Женкарят си остава такъв цял живот, както и леката жена. Срещнеш ли ги, бягай надалеч. Спасение няма и да ревнуваш и да не ревнуваш, който си е по тази част ще си ходи.

Според мен не е логично да е така. По-първичните и нискоинтелигентни хора са по-ревниви, според мин, независимо мъже или жени. Но не бива да се обобщава - хора двсякакви. Аз се смятам за по-скоро интелигентна и образована, когато съм в моногамна връзка имам принцип да не кръшкам и очаквам същото от половинката си. Не ревнувам от дребни неща, единствено ако имам сериозен повод.

тъпотии.

нито една жена няма да си признае пред мъж , дори приятел или само познат , бройката на мъжете, с които е спала. познавам много жени на по з5-ч0 , които са спали с над ч0 и вече им се губи бройката. това разбира се в много голям град/не в бг/. когато жената не е във връзка дълго време тя обикновено има много рзлични партниори. каквото прави мъжа, това прави и жената. понякога не може да се направи ако живееш в малък град, село в бг от страх да не те одумват, но нуждите и на двата пола са еднакви.

Не слагай всички под общ знаменател. Аз също съм била сама и без секс в период от 2 години, но никога не съм можела да го направя с някого, когото не харесвам и без чувства. Можеш и сама да си задоволиш нуждите, не е нужно да минеш през 100 легла. Не съди по себе си и твои познати за другите. Не сме животни, всеки може да издържи, когато се налага, а не да си отваря краката, където му падне. Жена, която има такива бройки си е к..ва.

тази бройка се образува от първия полов акт до към з5-ч0 годишна възраст, не ми давай пример с 2 годишен период без секс. аз пък предпочитам да правя секс с мъж, когото харесвам отколкото да си завирам разни предмети! не си налагам мнението кое как трябва да бъде, казвам че никоя жена няма да си признае точната бройка пред мъж, включително и ти. а кой е курва и кой не- за мен курца е жена, която флиртува с очи и жестове с обвързан мъж или ако самата тя е обвързана пак върти очи, мята коси и т.н. пред приятелите му.

всичко друго са глупости, който харесва РЕВНУВА..

... и губи! Ако няма повод е глупаво. Ако има повод - с ревност не можеш да го /я задържиш.

Ревността убива любовта. Ето една класика-Frankie Miller-,,Jealousy,,:) Снимката е много красива. Ревността е като пясък в шепата. Колкото повече го стискаш- толкова повече изтича.

Уважаеми Носорог, това че цитираш заучени фрази и цитати от учебници и книги няма да подобри мнението ни за теб. Ревността е болестно състояние, но ти прочети внимателно първия си коментар. Само ще ти кажа, че един истински мъж, както си се писал, който наистина има богатство вкъщи и го е оценил, няма да кръшка. Затова всички са ти скочили, пък ти дрънкай заучените си глупости.

Смятам, че съм умна и успяла. Имам и такива приятелки. Никоя от нас не ревнува мъжа си (съпруп или приятел), защото имаме самочувствие и знаем цената си. Ревността освен, че е болест е и подценяване.

еввалата 123!!! само да дам една дефиниция на успял човек (как е в женски род - незнам ... човечка, човекиня или... ?!?... ) както и да е! та успели да ония, които са пораснали!!! т.е. разбират достатъчно света в който съществуват и управляват живота си добре пак там (ако повече ви харесва думата успешно - ползвайте нея та да се впише в кон текста :))) ревността не се вписва в правилните житейски репрезентации, макар, че накои "умници" изискват малка доза , че им се виждало по-нормално :)))

Драги ми, Ръцко, да те просветя. Човек няма род и за жена и за мъж се казва човек.

Пълна глупост!Ревността е болестно състояние,плюс това тя е емоция и няма много общо с разума.А пък там,където емоциите надделяват над ума -в никакъв случай не говорим за умни хора.Пък и философски погледнато -ти и да ревнуваш,и да не ревнуваш,то който си е коцкар...

явно един пост в реплика е на жена въпреки, че се е определила като "тъпанар" :))) има доста да поживеете тук дето сте се изявили като "писатели" ! дайте ми хипотеза и аз ще проведа експеримент, резултата на който ще ви подкрепи хипотезата! явно убийствата от любов (пардон! от ревност) са по-малко от убийствата при по-образованите (интелигентните или ква да е сволач ревнуваща :))) Ревността мили ми смехуркОВЦИ е признак на ниска култура а тя е следствие от нищожен интелект и в нулева корелация от образованието! ревността е трансформиран егоизъм и комплекс от слабости на личността (ревнива)... айде да не ви отваргвам Учичкити... че'шми станити ногу умни и ше земете да не си оскандалвате релейшъншипите ... спо лайте с добро! :)))

Тъпанар е Носорогът, не аз, до теб е адресиран. Толкова ли е сложно да го разбереш.

убийствата по гетата и в по-опиянчените селско-текезесарски райони да не говорим, че случаите на насилие в работническо-градската "интелигенция" когато се случва поради ревност/либоф - са кристализирали първо поколение лумпенизирани деградиенти от селски тип а не потомствени интелигенти.... статистика а не дръндрън-пляски! :)))

Пълни глупости! Това колко си ревнив изобщо не зависи от факта колко си умен или глупав, дали си мъж или жена! Когато една жена е вярна и когато мъжът й не й дава поводи за ревност, няма как да има ревност ... Според мен ревнуват кръшкачите (жени и мъже), защото съдят по собственото си поведение :)

Нормално е да има лека доза ревност, особено в началото на една връзка. Който обича малко или много ревнува. Не съм съгласна, че ревнуват кръшкачите. Говоря за умерена ревност, а онази лудата ревност може би наистина е присъща на кръшкачи или на хора с ниско самочувствие, които са неуверени в себе си.

и това го има в живота. и кръшкането и ревността. и щем не щем трябва да приемем фактите. нали се сещате за онзи цитат: "нека най-честните, тези които никога не са правили нещо нередно, нека само те хвърлят камък"

Ехаааааа, значи моята била умна... пък аз се чудех какво й е...

Въх каква съм тъпанаркаааа

Една умна жена ако наистина държи на мъжа си ще е наясно ,че винаги ще превъзхожда една глупачка с която съпруга и се разтоварва допълнително.Когато всичко опира само до секс то не може да не е временно.Един истински мъж не може да не е наясно с богатството което има в къщи а на вън е само за да посвежи възприятията и да си почеше егото.Кръшкащите жени дори и не могат да си представят колко ниско стоят в очите на тези с които го правят.

:) това ли си повтаряш, когато се прибереш при "умната" глупачка, която ти се е доверила ...

Изказването ти е много елементарно. Мъж, който обича и уважава жената до себе си и наистина я е оценил, няма да й изневерява изобщо. Още по-малко с разни тъпачки, за които пишеш. С една дума ти си същият боклук като тях, няма с какво да се хвалиш, че ги превъзхождаш. И не очаквай жена ти да приеме с усмивка, че й изневеряваш, било то и с жени под нейното ниво. Ако съм на нейно място ще те изхвърля да си ходиш при парцалесите.

Мнооооооооооого си хитър, бе.Като стадо носорози.

Леле, колко си вещ - че нали точно умната жена, която ти върти къщата и ти търпи всичките настроения и капризи, е най-ценна. Ама ти се разтоварваш с други...

Носорог, жена ти е умна, колкото и ти си умен. Ако беше умна досега щеше да се е усетила за многобройните рога, които й слагаш. Умните жени винаги се усещат и бият шута на неверника. По-глупавите така и не разбират, а дори и да се усетят по някое време си траят. Така че лика прилика сте си. Ходи да се разтоварваш.

Най-противни са ми мъже като теб. Използват жена си за домашна прислужница, да им върви подир г..за, а те ходят по чуждо да се разтоварват. Пред нея правиш мили очички и тя милата заблудена овца си мисли, че е случила на мъж. Сам си противоречиш - хем си оценил жена си, хем за благодарност й кръшкаш. Ти сам вярваш ли си на глупостите, които си ги писал. Ти си от хората, които не умеят да обичат, а само да използват. Пожелавам ти да ти се връща.

Грешете, уважаеми Носорог! От 10 год. слагам рогата на моя и мога да се похваля с дълги връзки. Имала съм връзки 2 год. 1 год. и сегашната ми продължава 3 год. Дори си честваме рождения ден! Ако седя ниско в очите на любимия едва ли ще бъде с мен толкова време.

Леле, какви жени имало. Изумена съм от подобно недостойно поведение, а вие се и хвалите с това...

Не става ясно точно кой ти е любимия, но все едно. Явно си добра в леглото - това е обяснението. А че мъжете си мислят лоши неща за теб - това е ясно. То и те са толкова мъже.

Жалка!

Колко си близо до анадолските традиции.... Пфу!

Ako кръшкащите жени стоят ниско в очите на тези, с които го правят...то какви са тези с които го правят?! Не стоят ли и те ниско?! И какви мъже са, щом се хващат с жени, на които ще се продиграват?! Значи когато жената кръшка е разпоретина, пошла, низша, смешна, а когато мъжът хойка е - е баси пича, мъжкар, самец, герой, вървежен. Ха-ха-ха

Много добре казано. Винаги е било така - мъжът може, жената не. Но ако имаш един мъж като Носорог как да не му сложиш рогата с най-голямо удоволствие.

Имат много здраве американските учени. Не съм съгласна с изследването им. Умната жена не ревнува - тя се оттегля, но никога не се чувства сама, защото винаги има няколко алтернативи.

Както се казва в древаната мъдрост една маймуна не се пуска от клона, ако преди това не се е хванала за друг, нали?

Аз пък съм ревнив и глупав. Явно информацията от статията не важи за мъже :(

При мъжът ревността има и други корени - чувството, че ти си шефа, владееш всичко и половинката ти принадлежи. И едно кръшкане е удар по самочувствието ти и после по чувствата. Разбра се, не важи за всички мъже. Има и ужасно чувствителни

Че за кой изневярата не е удар по самочувствието и чувствата? За да приемеш една изневяра хладнокръвно и да не ти пука, трябва да нямаш чувства към този човек. Абсолютно объркан аргумент имате.

Заглавието звучи, като виц, а самото изследване не звучи достоверно. Знае ли се на какъв брой жени почиват изнесените в проучването резултати?

това няма значение, просто ако тя е кръшкала много преди или сега, има любовник или е била нечия любовница... много ясно че ще е по ревнива, като знае че сега е от другата страна- т.е. курвите са си по ревниви от нормалните жени

да да с теб съм повече съгласен станишев :) статията отпада глупава е :)

просто съм се учудвал колко ревниви са жените които кръшкат :))) никаква логика женска му малоумна работа - ревнуват си даже любовника който откровенно са му казали че неможе да очаква нещо от тях ...човека си забива нова мацка започва да се влюбва и тея кръшкачките ревнуват (при условие че си имат мъж и ползват човека просто за резерва и доудовлетворяване) - жената е отвратително коварно създание често пъти

По-тъпо изказване не бях чувала...

Давам ти жокер и друга гледна точка, защото светът не е черно бял. Може и на нея да са й кръшкали и вече си е с 2 на ум :)

до умен мъж: гъски са, ами ! Това изследване показва само, че американските гъски, които се смятат се за много умни именно защото са гъски са по-ревниви от наистина умните жени които знаят добре, че не са все пак толкова умни и не парадират с умност ...

Не знам кой беше казал, че трябва да си поне малко умен, за да разбереш колко си прост. Защото простите не го осъзнават.

Има логика - по-лесно е да заблудиш прост човек, отколкото интелигентен.

Поредната простотия, това означава, че оная м--- на Моро от къртицата е най-умната жена на света ...

Добре де, да я наречем циганка, предполагам това няма да го цензурирате?

Точно това никак не е вярно. Колкото ревниви жени зная, все са пълни гъски.