17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пушенето е зависимост към никотин, а никотина е наркотик, като кокаина и хероина. Пушенето е най-големия убиец на хора в наши дни. Ковида е безобиден спрямо пушенето. Никотин бързо пристрастява и много бързо излиза от тялото. За 24 часа над 90% от него вече го няма. Всеки пушач може лесно да откаже цигарите, но по правилния начин. Със силата на волята над 90% се провалят. Жените да тези които по-често успяват. Те са и по-малка част от пушачите. Статията подвежда и утре сигурно ще има статия за това колко добри са нагряващите тютюн устройства/IQOS/.

А и кой ви е казал, че смучат само тютюн?

А с алкохола как е?

А с кекса как е ? (предполагам между 30 и 40г. е много трудно)

Куче от лай.на отказва ли се?

Моят опит показва друго. Реално познавам само един мъж, който е отказал цигарите - баща ми! Аз също съм отказала цигарите и не познавам друга жена, която е спряла да пуши, но много които се въздържат. Мъжа ми се опита да ги откаже и по миризмата на дрехите го хванах, че пуши тайно и продължава да го прави въпреки всички скандали. Отделно един приятел - излязохме под условието, че няма да пуши и той го наруши. Направих му забележка и той реши, че повече не иска да се вижда с мен защото няма как да спази това условие. С приятелките си пушачки от друга страта пък нямам абсолютно никакви проблеми. Никоя не е приритала за фас в рамките но час-два или повече, през които сме заедно.

А ти питаш ли ги как изтърпяват лудостта ти в рамките на час-два, докато сте заедно?

Аз се събирам с хора, които ценят времето си. Такава ми е средата. Всички до една са наясно с позицията ми по отношение на цигарите и я уважават. А и колко да е луд човек, който държи на здравето си?

Душата, със скандали само ще му засилиш зависимостта и ще го мотивираш да намери схродна душа по нужда. Развеждайте се и кой от къде е. Другия вариант е да свикнеш, че пуши навън. Тоя проблем с цигарите се решава само ако индивида е склонен да положи усилия. Същото е и с аклкохоля. Ма българина масово е алкохолик и го възприема като пик на ентертейнмънта в живота си.

Душа, много си прав. Благодаря ти за съчувствието, но засега положението е овладимо. То нещата станаха такива, че трябва сам да се научиш да си се търпиш и да се обичаш - да си си самодостатъчна и интересна компания, щото не знаеш на другите кой бушон им е гръмнал от мерки и ограничения.

и като пуши какво точно ти пречи ма овцо ? нали не ти издиша в лицето

Ами сигурно не е само каприз да ти кажа, има си и медицинска причина. А ако някой се изпикае отгоре ти, кво толкоз? Нали не ти е пикал в лицето? Или пък някой напикан да седи покрай теб? Приятно ли е? А сега си представи всеки да пикае на улицата, по спирки и заведения. Яко, нали? Ей, това е ежедневието на астматика!

айде айде, капризи