Бен Афлек грабна Златен глобус за режисура

Бен Афлек е големият победител на 70-ата церемония по раздаване на наградите Златен глобус, която се проведе в Бевърли Хилс. Афлек получи приза за най-добър режисьор за "Арго", а самият филм - за най-добра драма.

Обратно в новината

Коментари - Бен Афлек грабна Златен глобус за режисура | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Джесика Частейн не е наградена за '30 минути след полунощ', а за 'Враг номер едно' - така е превел заглавието Zero Dark Thirty официалният дистрибутор за България, 'Форум Филм'. Премиерата по кината у нас е на 22 февруари.

Наградите и тази година са в унисон с мисията, цитирана по-долу и със стратегията на Холивуд да ни залива със зрелищни бози. Някои от филмите даже бози не са. Това в най-висока степен важи за "Арго". Бен Афлек е приличен актьор, разбира се, далече от европейските стандарти, но като режисьор е меко казано слаб. А филмът е очевидно натамънен по начин, който обслужва генералната идеологическа стратегия на САЩ. Лошо няма, да си пропагандират, но наградите Златен глобус все пак са кино. Изобщо селекцията тази година е твърде куца, пропуснати са стойностни заглавия, които не бяха шумно тикани чрез маркетингови стратегии и тактики. Генерално погледнато, ако се състезаваше световното, а не англоезичното кино, номинираните за чуждоезичен филм трябваше да оберат всички награди. При равни условия "Любов" на Ханеке тряваше да стои над всички. Но това е положението - парите диктуват оценките, пазарните позиции - също. За съжаление Холивудските мастодонти започват да променят вкуса и нагласите дори на културната европейска публика и все по-често високотехнологичните боклуци се добират до фестивали. С което не искам да кажа, че всички технически съвършени филми са бози. "Животът на Пи" например, въпреки че не е без кусури, според мен си заслужава номинациите. И актьори като Даниел-Дей Луис може да спаси и най-тъпия и претенциозин сценарий. Което все пак не променя факта, че доброто европейско и азиатско кино остава в сянка. Жалко, защото наградените филми в Кан, Венеция и Берлин са стойностни, нещо като гурмето в кулинарията, а Оскари и глобуси се дават на хамбургери или в най-добрия случай - на барбекю.

Когато Шварценегер вземе Оскар, тогава ще настъпи краят на света :) Засега все още е търпимо.

По-скоро когато Ким Кардашиан вземе Оскар...

То е ясно, че това са утешителни наградки преди Оскарите, за да могат всички да си имат статуетки в къщи и да не плачкат.

Mission Statement The mission of the HFPA is: To establish favorable relations and cultural ties between foreign countries and the United States of America by the dissemination of information concerning the American culture and traditions as depicted in motion pictures and television through news media in various foreign countries;

с такава мисия - пропаганда на американските ценности чрез киното - нещата са ясни, и наградата - справедлива.

TIREX

слаб и посредствен пропаганден филм в стил "Пиндосите най най и по" не става з а гледане камо ли за награда но еврейските $ правявят чудеса

Ами то Бен Афлек като актьор си е ЧИСТА ГОЛА ВОДА ;-)

това трябва да е наи тъпя филм които сум гледал последня месец даже не го догледах - поредната пропаганда. а бен афлек е тъп и филма му е тъп и тои е тъп и предня му беше много слаб. и така де които не го е гледал да не си губи времето !

Радвам се за наградите на Тарантино и Кростоф Валц за Django. Не съм го гледал, но се надъхвам още повече :)

Бахти, неприятния тип е тоя.

А най-много се радвам за превъзходния Даниъл Дей Луис.....

Незнам как тази боза Арго печели пред Джанго. Причината най-вероятно е в това, че е по истински случай и възхваляват пак действията на службите си.

афлец...???? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Филма е много силен и ми хареса много но мисля. че има доста по-стойностни филми от Арго. Уви аз съм само потребите от БГ а Афлек са го оценявали хора които наистина знааят какво е кино. Щом е награден е заслужил. Успехи !

Само печелят някакви филми, които възхваляват военните кампании на САЩ.

Афлек е абсолютен пич и симпатяга!

сори, но наградата не е за либоф.