Бургаските пожарникари заснеха фотосесия с кучета от приюта в Бургас и издадоха календар. Целта е повече хора да осиновят домашен любимец.

Пожарникарят Добри Кавалеров е сред първите, отзовали се на каузата. "Нямам домашен любимец. За мен това беше голямо удоволствие да се снимаме с животинките, да се опознаем с тях, да си поиграем", разказва той пред bgonair.

В приюта е видял много изоставени животни, заради което оправя призив към всички - да не захвърлят домашните си любимци.

Бургаските пожарникари вече втора година правят кампания с благотворителни календари. Миналата година тя беше насочена към децата на загиналите пожарникари.

"Миналата година се получи една сполучлива кампания за нашата институция. Тази година, съвместно с Община Бургас и с Общинския приют за кучета, направихме друга фотосесия още през летния сезон. Направи се един прекрасен календар с пожарникари и кучета от приюта. Този календар е направен с приличен и добър тираж. Всеки, който желае да го закупи, средствата ще отидат за приюта за кучета", поясни пред БНР директорът на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Николай Николаев.

На този етап тиражът е около 500- 600 бройки, допълни комисар Николаев. Календарът се разпространява от Община Бургас и пожарната.