Котаракът Лари, който обитава резиденцията на британския премиер на "Даунинг стрийт", се пошегува, че е получил предложение от крал Чарлз Трети да оглави правителството, предадоха БТА и ТАСС, като цитираха съобщение, качено в профила в Туитър на животното.

"Кралят ме помоли да стана министър-председател, защото тези глупости продължават вече достатъчно дълго", се казва в публикацията.

Днес министър-председателят и лидер на управляващата Консервативна партия на Великобритания Лиз Тръс обяви, че подава оставка след едва 45 дни на поста. Тя добави, че изборът на нов лидер на партията, който автоматично ще стане премиер, ще приключи "в рамките на следващата седмица". Дотогава Тръс ще продължи да ръководи правителството.

Лари беше взет от приют от семейството на бившия британски премиер Дейвид Камерън (2010-2016). Котаракът се установи на "Даунинг стрийт" през 2011 г. във връзка с нашествие на гризачи. Лари официално заема поста главен мишелов на правителствената резиденция, като за времето на управлението си "сменя" четвърти премиер. Освен с Камерън, косматият лидер е "работил" с Тереза Мей (2016-2019), Борис Джонсън (2019-2022) и Лиз Тръс.