Британската кралица Елизабет Втора има ново кученце от породата корги, което е получила след трагичната кончина на единия от питомците ѝ, съобщава сайтът на сп. "People", позовавайки се на публикация във в. "The Sun".

Според таблоида 6-месечното четириного е подарък на 95-годишната кралица от сина ѝ принц Андрю и дъщерите му - принцесите Биатрис и Юджини.

Нейно Величество е получила кученцето миналия четвъртък - на датата, на която покойният ѝ съпруг принц Филип щеше да навърши 100 години. Херцогът на Единбург издъхна на 9 април на 99-годишна възраст.

Вестта за новото корги на Елизабет Втора идва само месец след кончината на Фъргъс - едно от двете кученца, подарени на кралицата, докато съпругът й принц Филип беше в болница по-рано през годината.

За Фъргъс се говореше, че е дорги - кръстоска между дакел и корги, и че е бил кръстен на покойния чичо на кралицата, Фъргъс Боус-Лайън, загинал по време на Първата световна война.

Другият домашен любимец, който беше подарен на Елизабет Втора заедно с Фъргъс, е кръстен Мик - на любимо нейно кътче в близост до замъка Балморал.

Снимка: Getty Images

Освен Мик и новото кутре, чието име не се съобщава, бритнаският монарх има още едно куче - доргито Кенди.

През годините кралицата е отглеждала повече от 30 кучета. Смята се, че най-новите ѝ питомци са първите, които не са преки потомци на Сюзън - първото корги, подарено ѝ за 18-ия й рожден ден през 1944 г. от баща ѝ крал Джордж Шести, пише БТА.

След кончината на доргито й Вулкан в края на миналата година, Нейно Величество отглеждаше само Кенди.

Снимка: Getty Images