Куче-милионер продава свое имение в Маями за 31,75 милиона щатски долара, предаде Асошиейтед прес.

Немската овчарка Гюнтер VI наследява огромното си богатство, което включва и вилата с осем спални на крайбрежието, от своя дядо Гюнтер IV. Това обясняват служителите, управляващи имението, което преди е било собственост на Мадона.

Основното жилище на кучето е в Тоскана.

В Маями обаче немската овчарка се среща с представители на агенции за недвижими имоти. С нашийник от чисто злато Гюнтер VI присъства на разговорите.

Вилата в тоскански стил с изглед към залива Бискейн е обявена за продажба с цена от 31,75 милиона щатски долара. Преди две десетилетия имотът е закупен от Мадона за 7,5 милиона щатски долара. Над камината в хола на имението е поставен портрет в позлатена рамка на Гюнтер IV.

Родословието на богатото куче датира от десетилетия, когато Гюнтер III наследява огромно състояние от покойната си собственичка германската графиня Карлота Либенщайн след смъртта й през 1992 г.

Снимка: АР/БТА

Оттогава за потомците на богатия наследник полагат грижи цял екип от хора. Организират пътувания до Милано и Бахамите, където Гюнтер VI наскоро се храни в ресторанти всяка вечер. Хората, които се грижат за него, са категорични, че кучето е добре социализирано.

Всяка сутрин закуската на богаташа от най-крехки меса, пресни зеленчуци и ориз се приготвя от специално назначен готвач. Понякога менюто включва и хайвер. Гюнтер пътува с частен самолет, ежедневно работи с треньор върху уменията си за послушание и спи в разкошно кръгло, червено кадифено легло.

Карла Ричители е един от основните настойници на Гюнтер и е в борда, който управлява състоянието му на стойност почти 500 милиона долара, решаващ кога да се купуват и продават недвижими имоти.

Любителката на животни Ричители (52 г.), която живее в Тоскана, се срещна с екипа, който се грижи за Гюнтер преди близо 30 години и тогава се присъединява към него.

Жената се е грижила за последните три кучета от рода. В Италия, където Гюнтер живее, има още две кучета - любимите му приятели, но също шест котки и пилета, с които богаташът трябва да се съобразява.