Покрай миниатюрната Амарис, която е померан, певицата Мария Илиева постепенно се запознава със значението на храненето в първите месеци на всяко едно кутре. В специално интервю талантливата певица ни разказа за първото поднасяне на купичката с питателна храна, но и за "специалните сили" на Амарис и нейните навици и хитри номера. Самата тя чете много по темата и спазва изискванията на ветеринарните лекари, за да е сигурна, че малката Амарис получава само най-доброто. Advertisement

С присъствието на Purina Pro Plan Optistart за малки кученца в ежедневното меню на нейния домашен любимец, изпълнителката е спокойна за здравето и развитието на малката принцеса. От Purina знаят добре, че коластрата е важна за храненето на малките кученца. Техните тела и мозък трябва да се развиват изключително бързо, а достатъчното количество висококачествена храна за кученца може да им помогне в това отношение.

Какво накарва певицата да се сдобие с красивата померанска принцеса, какви номера е научила и как се разбира със сина на Мария - Александър и още любопитни подробности може да научите в интервюто по-долу.

- Как взехте решението да се сдобието с кученце порода померан?

- Беше любов от пръв поглед. Срещнахме се по време на снимки за реклама, Амарис беше бебе на 40 дни, "изстреля се" към мен и се настани удобно в дланта ми, погледна ме в очите и започна да маха щастливо с миниатюрната си опашчица. Решението ми беше светкавично.

- Помните ли кога за първи път видяхте кученце от тази порода и какво си помислихте?

- Мисля, че за първи път видях световноизвестния померан с име Boo на снимка в интернет. Той имаше милиони последователи и вдъхнови много стопани на кученца от тази порода с атрактивната си прическа, която му придаваше вид на мъничко мече! Мои приятели с померани са ми разказвали колко гальовни и интелигентни са домашните им любимци.

- Проверявахте ли информация за тази порода, за нейната история и навици?

- Разбира се, обичам да съм подготвена. Докато очаквах Амарис да укрепне, за да дойде в дома ни, разговарях със специалисти по темата и прочетох доста литература.

Снимка: Purina Bulgaria

- Каква беше причината, която ви накара да се спрете на нея?

- По-скоро тя ме избра, а аз дадох шанс на тази среща. 

Как избрахте името Амарис?

- Като всяко куче с родословие, тя дойде с паспорт и име. С радост открих, че Amaris на иврит означава "Дарена от Бог". 

- Каква е най-забавната за нея игра и успя ли да усвои някои команди?

- Хвърлянето и носенето на предмети е игра, която играем по всяко време. Амарис е бърза като стрела и е пълна с енергия. Гальовна е и обича да бъде гушкана. Освен това е голяма умница - вече може да изпълнява командата "Седни" и да "дава 5".

-  Обича ли да се храни или като всяка дама избирателно проявява капризи?

- Като представител на малка порода кучета, Амарис е с доста деликатна храносмилателна система. Безкомпромисна съм в избора на храна за нея и избирам най-доброто на пазара, а тя е щастлива и в чудесна физическа форма.

- Какво е първото нещо, което прочетохте за храната Purina Pro Plan Optistart и което ви накара да я изберете за домашния си любимец?

- Впечатли ме балансът на хранителни съставки - едновременно лесно усвоими, подпомагащи умственото развитие и подсилващи имунитета. Реших да поднеса на Амарис купичка Purina Pro Plan Optistart, за да проверя дали й допада като вкус и тя демонстрира чудесен апетит. Оттогава й е любима. 

Снимка: Purina Bulgaria

- А защо избрахте кучешка храна, която включва в състава си коластра?

- Запозната съм с ключовото значение на коластрата при ранното детско развитие и с голямо удоволствие установих, че създателите на Purina Pro Plan Optistart са я включили в менюто на подрастващите домашни любимци. Чудесна идея за укрепване имунитета. 

- А как хапва Амарис? Нахвърля ли се върху храната както обикновено правят малките кучета или обича да се храни като истинска четиринога принцеса- бавно и с внимание към всяка вкусна хапка?

- Въпреки че е доста енергична, Амарис има вроден финес на принцеса. Храни се бавно и с наслада 2 пъти дневно. 

- Имате ли свои хитрости, които използвате, за да накарате Амарис да слуша повече?

- Лакомствата винаги вършат работа. Няколко гранулки храна след изпълнена добре задача, също са добра награда.

- Как съжителстват заедно вашия син и новия ви любимец?

- При нас винаги е весело! Къщата ни нон-стоп е огласена от детски смях и кучешки лай, Александър и Амарис са неразделни. Несъмнено това общуване добавя стойност на когнитивното развитие на сина ми.

Снимка: Purina Bulgaria

Рекламна публикация.