Моржът Тор, който зарадва жителите на английския град Скарбъро в навечерието на Нова година, се появи на 160 км по-далече по крайбрежието на Северно море, съобщи чуждестранната преса.

Много хора се струпаха на брега в гр. Блайт в Нортъмбърланд по обяд вчера, когато моржът беше видян на дървен понтон в яхтклуба. Предположенията са, че това е същото животно, което се настани в пристанището на Скарбъро на 30 декември - само на метри от кафенетата, а след ден си тръгна. Тор пристигна там от брега на Хампшър, където беше видян в началото на декември. Заради него общината в Скарбъро отмени новогодишната заря.

Новата поява на Тор съвпада с публикуването на доклад от Британската морска водолазна спасителна служба за посещението му в Йоркширския курорт. Според него в Скарбъро около 500 души са гледали какво прави той във всеки момент, а мястото са посетили хиляди, пише БТА. Повечето са си правили снимки и са недоумявали, че виждат там морж.

От спасителната служба уточниха, че са получили съобщение за моржа в 23:30 ч. на 30 декември и първата им реакция била: "Шегувате ли се?".

Снимка: АР/БТА

Тор е сменял мястото си според прилива и отлива, но по едно време е имало опасения, че се насочва към крайбрежен път.

Снимка: АР/БТА