В Бургас котките са на почит, почти като кравите в Индия. Затова може би не е случайност, че само тук можете да видите единствения каракал в България. Той се отглежда от фамилия Дъбови в техния Зоопарк Бургас и се казва Клеопатра, съобщиха от община Бургас.

От вчера разкошната млада котка си има партньор. В зоопарка пристигна два пъти по-едър от нея величествен мъжкар, който получи името Цезар. Сега предстои адаптация, запознаване на младите, а по-нататък стопаните ще очакват от тях поколение.

Снимка: Община Бургас

От Зоопарк Бургас съобщиха още една интересна новина. При тях за първи път в България са се излюпили бебета короновани жерави.

Снимка: Община Бургас

Малките се чувстват отлично и опознават новата заобикаляща ги среда. Оперението им е светлокафеникаво, но постепенно то ще се изменя. Малките и нежни пиленца ще се превърнат в красиви и силни птици, които ще достигнат височина над 1 м. Сивите короновани жерави са застрашен от изчезване вид и тяхната численост в естествената им среда рязко намалява.

Снимка: Община Бургас

В зоопарка може да видите редица още редки породи екзотични животни: костенурка гигант, мини козлета, бяло кенгуру, бял елен и много други. За най-малки посетители атракция са и маймунките от Мадагаскар.