Голям брой хора "ревнуват" от домашните си любимци, като близо половината стопани споделят, че биха разменили живота си с този на своите кучета или котки, пише в. "Daily Star", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Данните от допитването на SPANA, обхванало 2000 души, показват, че според над половината от тях домашните им любимци получават повече внимание и привързаност от партньорите им.

Над една трета от анкетираните смятат, че половинките им се радват повече на компанията на кучетата или котките, отколкото на тяхната.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Един на всеки 20 участници в допитването признава, че партньорът или партньорката им публикува в социалните мрежи повече снимки на домашните любимци, отколкото техни.

Поради тези причини не е чудно, че близо половината (47%) биха разменили живота си с този на домашното куче или котка. Така ще им се предостави възможност да спят където си поискат, да получават изобилие от лакомства и да лентяйстват наоколо, вместо да ходят на работа, предава БТА.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Ако заемат мястото на своите питомци, хората освен това повече няма да имат тревоги или да бъдат стресирани, няма да им се налага да плащат сметки, да водят трудни разговори или да вземат важни решения. Разменяйки живота си с този на своя домашен питомец, човек също така ще може да се разхожда щастливо, да се сгушва на удобни места, да получава купища прегръдки, да се радва на безусловната любов на стопанина си.

В добавка към това няма да му се налага да си мие зъбите, а някой друг ще чисти след него, когато се изходи по голяма нужда.