Повече от седем години след като екшън звездата Жан-Клод ван Дам направи епичния си шпагат между два движещи се на заден ход камиона в реклама на автомобилна марка, се появява негов достоен конкурент - врабче, заснето в Япония в подобна поза, пише сайтът Смарт лоукъл, цитиран от БТА.

Снимката на птичето, качена от японски потребител на Туитър, се радва на огромен интерес в социалната мрежа. Фотото е събрало над 1,5 милиона харесвания и е ретуитнато повече от 280 000 пъти.

Снимката показва няколко врабчета, заети с обичайно птичешко занимание - да си почиват върху дърво. Близка инспекция обаче "улавя" едно от тях в поза, достойна за Жан-Клод ван Дам. Врабчето конкурент на екшън звездата е направило идеален шпагат между две клонки.

Потребителят, качил фотото, го е озаглавил "Ти си единственият със странен захват".

Снимка: Twitter

Публикацията очаквано предизвиква вълна от коментари в социалната мрежа. Повечето потребителите отбелязват забележителната прилика между Ван Дам и врабчето.

Един от потребителите е реагирал незабавно, публикувайки фотошопирана снимка, на която птичето е заело мястото на Ван Дам в прочутата сцена с шпагата между двата камиона.