Най-скъпите коктейли в света могат да стигнат цени от 10 000 долара. Кои са те?

10. Truffle martini - основната съставка на този коктейл е нарязан наситно трюфел, престоял няколко дни във водка. Предлага се само в елитния лондонски хотел Rocco forte`s Browns, а цената му е равностойността на 100 долара.

9. Ritz Sidecar - сервира се в хотел Ritz в Париж - в ресторанта "Хемингуей". Неговата основна съставка е конякът 1830 Ritz Reserve, който е в лимитирано количество. Цената му е равностойността на 515 долара.

8. Magie Noir - основната съставка е ликьор от къпина, шампанско Дом Периньон и коняк Hennessy. И този коктейл може да се опита само на едно място - в лондонския клуб Umbaba за равностойността на 550 долара.

7. Коктейлът High roller Martini се предлага в ресторанта Capital Grille в Лос Анджелис. Според заведението в напитката няма нищо специално като вкус и съставки, но половината от цената - 1000 долара, е предназначена за хуманитарни цели.

6. Kentucky Derby`s special Mint Julep е на цена 1000 долара. Състезанията с коне винаги привличат елита, а елита обича коктейли. Този коктейл е елитен и се сервира в златни чаши украсени със сребърни цветчета. Основна съставка на коктейла е уискито Woodford Reserv и листенца мента, доставени направо от Ирландия.

5. Цената на Mai taim е 1400 долара. Коктейлът се предлага в петзвездния тайвански хотел Merchant Hotel. Основната съставка е ром от Ямайка и по информация на хотела са останали още само шест бутилки, които са под специален надзор.

4. Platinum passion - това е най-екзотичния коктейл и се предлага ресторант Duvert Lounge в Ню Йорк на цена от 1500 долара. Основната съставка на коктейла е френското шампанско Ruinart и колекционерския коняк L`Esprit de Courvoisier.

3. Коктейлът Sapphire Martini струва 3000 долара. Високата цена се определя от луксозните и специално избрани съставки. За самия коктейл е направена специална дизайнерска чаша, като на дъното се слага пласт захар. Предлага се в ресторант-казино Foxwoods Resort в Кънектикът.

2. Diamond cocktail може да се опита в пиано бар в Лондон за равностойността на 4350 долара. Основните съставки са луксозния коняк Remy Martin Louis XII и луксозното шампанско Charles Hridsieck vintage 2001. В зависимост от диамантената украса коктейлът може да достигне цена до 9000 долара.

1. Martini of the rock е коктейлът, който се нарича "мечтата за всяка жена". Предлага се в нюйоркския хотел Algonquin за 10 000 долара, въпреки семплата му рецепта. Студено мартини и диаманти от 1,5 карата.