Офисът не е някакво стерилно място, на което сме попаднали случайно. На практика всеки ден прекарваме в него много повече време, отколкото в дома си, затова трябва да се чувстваме уютно на работното си място.

Уютът обаче не е само във вещите, с които се обграждаме, а често идва и от нещата, за които трябва да се грижим. Типичен пример са растенията, които едновременно създават приятна атмосфера, а и зеленият цвят успокоява очите.

Предлагаме ви 4 растения, които са идеални за офисна среда.

Алое със своите дълги листа и наистина "скулптурни" форми е идеалното растение, както за дома, така и за офиса. Той филтрира въздуха, произвежда кислород и подобрява благосъстоянието.

Алое вера

Снимка: Shutterstock

Кактусът има много изразителен силует и няма нужда от много грижа, за да краси и зеленее. Освен това бодливото растение има способността да абсорбира електромагнитната енергия от компютъра.

Кактус

Снимка: Shutterstock

Смята се, че красулата носи късмет и дори пари, в чест на която е наречена "дървото на парите". Тези цветя идват в различни размер и са отлични за светли офис пространства.

Красула

Снимка: Shutterstock

Сансевиерия е истински експерт в пречистването на въздуха и запълването с кислород. Поливайте я на всеки няколко седмици и внимавайте да не прекалявате с количеството вода, особено през зимата.

Сансевиерия

Снимка: Shutterstock

Още  по темата четете в Elle.bg