Банята е пространство, което през последните години все повече се разглежда като възможност за дизайн. Тенденциите при обзавеждане на баня и тоалетна през тази година са доста интересни. Елементите, които доминират в интериорния дизайн след пандемията, се свързват с благосъстоянието, креативността, спокойствието и природата. Ще ви разкажем за топ трендовете при баните и тоалетните, които ще доминират през тази и следващите няколко години. Може да се вдъхновите да добавите някои семпли щрихи във вашата баня, които ще променят цялото пространство.

Комбинация от съвременен и традиционен стил

Аксесоарите за баня и тоалетна са изчистени и семпли. Смесването на съвременни и традиционни продукти за баня е вълнуващ начин за пренасяне на класиката, вечността на традиционните стилове в XXI век. Съвременните бани, съдържащи семпли, непретенциозни предмети, изчистени линии и неутрални цветове, са един от най-често срещаните избори за дизайн на баня и тоалетна. Изборът на перфектният комплект за баня не винаги е толкова лесен, колкото изглежда на пръв поглед.

Дори да имате по-изчистена и непретенциозна баня, аксесоарите в нея могат да направят чудеса. Като започнете от диспенсъра за сапун, четката за тоалетна, стойката за тоалетна хартия (която може да бъде и в комбинация с четката) и стигнете до закачалките и кошa за кърпи, визията на вашето пространство ще се промени коренно. Но е важно да го направите не само красиво, но и функционално. За да бъде още по-функционална вашата баня, добавете стойка за сешоар, органайзер за гримове и аксесоари, кутия за салфетки и мокри кърпи и козметично огледало с LED светлина.

Биофилен дизайн

Биофилията е изключително модерен тренд. Включването на природата във вътрешните пространства дава възможност да се докоснем по-близо до нея. Много хора продължават да работят от вкъщи и нуждата от пространство, в което да се отпуснат, нараства. Банята е популярен избор за тази зона на спокойствие и почивка, а биофилният дизайн е лесен за постигане.

Ако имате прозорец, можете да отглеждате живи цветя там, които да поставите в органайзер за саксии или във висящи кашпи. Друг вариант е да просто да сложите изкуствени растения върху малка дървена масичка. Ако разполагате с достатъчно пространство, чудесна работа ще ви свърши и стенна етажерка, на която освен цветя, можете да сложите и тоалетни принадлежности.

Минимализъм

Тази тенденция е добре позната в дома от много години, но най-накрая си проправи път и към банята. Отминаха дните на безпорядък в дома. Простотата успокоява ума, а минималистичният вид има способността да създаде усещане, че стаята изглежда по-голяма. За да постигнете този ефект внимателно подберете аксесоарите за баня и заложете на най-изчистените варианти.

СПА вдъхновение

Както вече споменахме, усещането за уют и спокойствие е водеща тенденция при баните и тоалетните. Тези успокояващи интериори се състоят от луксозни продукти и облицовки и все по-популярните черни акценти и аксесоари, комбинирани с елементи от дърво. Те създават една спокойна визия, която не изисква много поддръжка.

Живописно стенно изкуство

Ако не искате банята ви да изглежда като в хотел, може да се спрете на една нова тенденция в изкуството на стените, която също се свързва с биофилната тенденция - картини с растения, а защо не и картини с живи растения. 

Отворени душове

Що се отнася до душовете, изборът на по-големи, открити душ зони и мокри помещения помага да внесете луксозно усещане във вашия интериор. Те са чудесен избор за по-малки бани, тъй като създават простор. Освен това са и по-достъпни.

Креативно осветление

Тази област преди бе доста пренебрегвана при обзавеждането на баня, но осветлението постепенно се превърна в продукт, който може да добави акцент във вашето пространство. То внася лукс в банята и определено трябва да му обърнете внимание.

В сайта Мarket.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули, като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! При поръчка над 99,99 лв. получавате безплатна доставка.