Shutterstock
Как да приготвим идеалните яйца на очи
Главен готвач в хотелски ресторант дава съвети как да приготвим идеалните яйца на очи.
Главен готвач в британски хотел даде съвети как да приготвим идеалните яйца, съобщи в. "Дейли мейл".
Шей Купър от хотел "Горинг" в Лондон препоръчва да използваме пресни яйца, ако искаме да ги приготвим на очи.
"Колкото по-стари са яйцата, толкова по-рохкав става белтъкът", каза той.
Много хора използват бял винен оцет, за да не се разделят белтъците. Според шеф Купър, трябва да добавим много малко количество от него, ако не искаме белтъкът да се свие и жълтъците да се готвят по-дълго.
За бъркани яйца е важно те да бъдат предварително разбити в купа до постигането на равномерен цвят и пухкавост.
Специалистът в кухнята съветва да ги свалим от котлона, малко преди да ни се сторят готови.
Ако искаме да си приготвим рохко яйце, трябва да го варим 3 минути. Ако желаем само вътрешността на жълтъка да е рохкава, го варим 4 минути, а за постигането на твърдо сварено яйце са необходими 7 минути.
Също така е добре за варене да използваме по-престояли яйца, защото пресните се белят по-трудно, добави главен готвач Шей Купър.
В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Шей Купър от хотел "Горинг" в Лондон препоръчва да използваме пресни яйца, ако искаме да ги приготвим на очи.
"Колкото по-стари са яйцата, толкова по-рохкав става белтъкът", каза той.
Много хора използват бял винен оцет, за да не се разделят белтъците. Според шеф Купър, трябва да добавим много малко количество от него, ако не искаме белтъкът да се свие и жълтъците да се готвят по-дълго.
За бъркани яйца е важно те да бъдат предварително разбити в купа до постигането на равномерен цвят и пухкавост.
Специалистът в кухнята съветва да ги свалим от котлона, малко преди да ни се сторят готови.
Ако искаме да си приготвим рохко яйце, трябва да го варим 3 минути. Ако желаем само вътрешността на жълтъка да е рохкава, го варим 4 минути, а за постигането на твърдо сварено яйце са необходими 7 минути.
Също така е добре за варене да използваме по-престояли яйца, защото пресните се белят по-трудно, добави главен готвач Шей Купър.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО
ЗАТВОРЕТЕ