13.12.23 г.

"Ехаа... коледната елха е великолепна! И как светят лампичките. И всички изглеждат щастливи. Доколкото виждам, днес ще имам повече работа от обикновено - така де, всички тези иглички по земята мен чакат. Но не се оплаквам. Обичам си работата!" - мислеше си прахосмукачката, докато наблюдаваше последните щрихи по украсяването на дома и поставянето коледната звезда върху истинската елха, на която тази година заложи семейството ѝ.

Началото в новия ѝ дом не беше много лесно. Без да иска, измести всички други уреди за почистване и това ѝ донесе неприятности. Но това е в природата ѝ - беше създадена да е най-добрата, защото беше Philips AquaTrio Серия 9000. Откакто нейните хора я донесоха в дома си, старата прахосмукачка отиде в мазето, а мопът, с който миеха пода, беше прибран в килера, защото, както и името подсказва, новата прахосмукачка има функция и за мокро почистване.

"Да ви се представя - казвам се Филипа и съм прахосмукачката на семейство Димитрови - тричленно човешко семейство, което има странния, но доста сладък навик, да кръщава уредите си. Чувала съм да наричат пералнята Милка, кафемашината - Кофита и абсорбатора - Димо. И така, освен малкия К., мама С. и татко Б., в дома сме още една тумба уреди с разнообразни имена и функции. На мен основно разчитат за почистването. Ежедневно, а понякога и по 2 пъти на ден. Това не се хареса особено много на всички, но с времето се доказах".

В най-празничния месец на годината, първият декември за AquaTrio Серия 9000, а.к.а. Филипа, в дома на Димитрови, всичко изглеждаше вълнуващо. За уюта най-важното, освен семейството, беше и чистотата. Ето защо, след като украсиха, тя веднага влезе в употреба и почисти падналите от елхата иглички и части от гирлянди.

15.12.23 г.

"Днес моето семейство се връща от Виена. Никога не съм ходила там. По произход съм от Нидерландия. Нямам спомен как се озовах у дома, но съм чувала историята как моите хора доста време са сравнявали различни модели прахосмукачки и са се спрели на мен. Пред приятели казват: "Най-добрата ни инвестиция за дома". И на мен ми става хубаво, затова се старая да не ги разочаровам.

Всъщност, май не ви разказах всичко за себе си - аз съм вертикална и безкабелна прахосмукачка. Не, че се изтъквам, но с накрайника AquaSpin, който осигурява почистване на прах и активно измиване на твърди подови настилки, само с вода ефективно премахвам до 99,9% от бактериите. Ако не ми вярвате, потвърдено е от тестове, направени с бактерии Staphylococcus aureus. Мисля, че това е една от основните причини да ме изберат, защото от моите хора съм чувала: "Всеки родител иска най-доброто за детето си (малкия К.)". Под "най-доброто" имат предвид мен!

През последните 5 дни бях в нещо като отпуск. Малко ми доскуча. Никога не се беше случвало да не правя нищо толкова време. И коледните лампички са изгасени. Нямам търпение да се върнат!"

17.12.23 г.

"Вечерите са по-различни, откакто имам семейство. Не, че преди не беше забавно, но обожавам, когато е време за правене на курабийки! А коледните са още по-вълнуващи. Това означава само едно - на пода ще има брашно, какао, захарни звездички, а понякога дори и яйца. Да, дори на най-добрите се случва да изпуснат яйце. Но няма проблем. Справям се с всичко".

Така си беше. Самочувствието на AquaTrio Серия 9000 съвсем не беше безпочвено. Тя е 3 в 1 - със система за едновременно сухо почистване и активно измиване на пода, както и ръчна прахосмукачка с допълнителни накрайници.

"Ще си кажете: "после трябва да чистим четките и контейнери". О, не, не, аз ще се погрижа. Имам патентована технология с четки с висока скорост на въртене и с постоянен приток на чиста вода всъщност се самопочиствам - за по-мако от 4 минути! Освен това, благодарение на системата Aqua Diffusion, която веднага заключва мръсната вода в отделен контейнер, я изхвърляте без да се налага да докосвате мръсотията. Просто я изсипвате. Супер, нали?

Знаете ли кое друго е супер? Ароматът на канела и джинджифил! Искате ли да ви издам съставките на коледните курабийки? Записвайте!

Коледни курабийки - джинджифилки

3 чаши брашно, плюс още малко за овалване

2 супени лъжици сух джинджифил

1 чаена лъжичка канела

1 чаена лъжичка сода бикарбонат

¼ чаена лъжичка индийско орехче

¼ чаена лъжичка сол

¾ чаша меко масло

¾ чаша кафява захар

½ чаша меласа

1 яйце

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

Почти сигурна съм, че се смесват сухите съставки, добавят се яйцето и маслото, с формички се оформят човечета и се пекат на предварително загрята на 180 градуса фурна. Бях заета с почистването на пода и затова не съм съвсем сигурна. Всъщност, не само на пода. След като отмиха от ламината в кухнята строшеното яйце с накрайника AquaSpin, моите хора преминаха към ръчната конфигурация с накрайник за тесни пространства, тъй като имаше брашно между перваза на кухнята и пода.

Вечерта беше прекрасна, с много трохи и усмивки!"

Снимка: Светла Тонева, dir.bg

20.12.23 г.

- Ще ги разсипеш!

- Няма! - отговори малкият К., скачайки на дивана.

- Освен това ще се задавиш!

- Няма!

....

- Разсипах ги.

"Рядко виждам мама С. ядосана, но днес има право да бъде. Не, че е голяма работа, поне за мен - просто разсипани на земята солети, но наистина предупреди малкия К. няколко пъти. И днес това беше поредният случай. Мисля, че не е в най-послушния си период. Може да е в Сатурнова дупка преди рождения си ден, който е след малко повече от месец. Но не разбирам много от астрология, разбира се, аз съм прахосмукачка. Изчислявам асценденти, правя само краткосрочни прогнози и до там.

След кратък словесен дебат, мама С. любезно помоли малкия К. да ме вземе и да почисти. Всъщност, той обичаше да чисти, понякога дори го сомоинициираше. Обичаше да следи на цифровия LCD дисплей колко процента е батерията ми и всъщност така се научи да брои до 100. Е, през десетици - 70, 80, 90, но момчето е умно, скоро ще може и знае много повече неща."

Малкият К. взе AquaTrio с накрайника за сухо почистване - добре беше преценил ситуацията. В този режим прахосмукачката улавя до 98% от праха и замърсяванията с всяко движение. Сети се, че ако премине на ръчна конфигурация, ще може да изчисти трохите от дивана, дори в сгъвките му - с помощта на малката турбо четка, а след това реши, че може да отдели малко време и да почисти и на други места.

"В нормален режим издържам до 45 минути с LED накрайник за сухо почистване, а в турбо режим - 25 минути, което е напълно достатъчно. Малкият К. обича да ги редува - все едно дава газ и намалява и се забавлява. А в крайна сметка какво по-хубаво от това - чистиш, докато се развличаш и се забавляваш, докато чистиш"!

Снимкa: Ангел Юруков, Dir.bg

23.12.23 г.

"Коледата все повече наближава. Усеща се и по зимата, която се развихри навън. Тъй като съм поставена на много хубаво място в хола, ако трябва да съм честна - мисля си, че моето семейство донякъде се фука с мен. Разположена съм на 2 в 1 станцията, която съхранява и придружаващите ме аксесоари, като същевременно осигурява възможност за автоматичното самопочистване на мен и на микрофибърните четки. А пък моят усъвършенстван смарт дисплей предлага изчерпателна информация по време на и в края на процеса по почистване. С едно докосване на LCD екрана, нивата на влага се регулират, за да се справям с по-упорити замърсявания. Дисплеят проследява в реално време нивото на наличната батерия. Той предлага възможност за използване на цветно кодирани анимации и QR кодове за напътствия, стъпка по стъпка.

През прозорците навън виждам, че заваля сняг, после се поразтопи, после пак заваля. Прибирайки се, моите хора ми носят от разтопения сняг в коридора. Ами, радвам му се, докато измивам плочките в коридора, но предпочитам да си седя вкъщи. Те също прекарват повече време с мен, в домашния уют. А и от утре предстои поредица от празнични дни".

24.12.23 г.

"Бъдни вечер е!

По традиция, на красиво украсената трапеза, моето семейство подреди 7 постни ястия. Почти в началото на вечерята Дядо Коледа дойде. Е, не го видяхме, защото той винаги бърза много и е успял само да остави подаръците пред вратата! Въпреки това, идването му създаде допълнителна еуфория сред малки и големи. Всички обичат подаръци!"

25.12.23 г.

"Коледа е!

След "бавното" утро по пижама за семейството ми, моята сутрин беше по-натоварена. След като направиха заготовка за празничния обяд, мама С. и татко Б. си поделиха почистването на целия дом. Но пък след това се насладих на емоциите около празника.

Имаше останали подаръци под елхата. Няколко дребни пакета и една по-голяма кутия, красиво опакована с червена хартия, златна панделка и картичка с надпис "За най-добрите баба и дядо". Какво ли има вътре?

Когато на обяд гостите дойдоха, бяха подканени да разопаковат големия подарък, на мен ми се стори някак много познат. Сякаш съм го виждала някъде. Развълнувани, родителите на мама С. и татко Б. стигнаха до вътрешността на кутията и ахнаха, а след това ги чух да казват:

- На Коледа стават чудеса!

- Не са чудеса, това е просто прахосмукачка... но най-добрата - Philips AquaTrio Серия 9000!."

С подкрепата на: Versuni България