Срещаме се с Ели в нейния апартамент, който представлява и студио за снимките на "Рецептите на мама", за да ни разкаже повече за блога, за това какво можем да приготвим за Коледа. Но най-вече да сподели с екипа на #URBN две любими нейни рецепти- за празнична баклава и за постна баница с праз.

Снимка: Георги Казаков за #URBN.dir.bg

Всички вкусотии, които Ели приготви за нас по време на снимките, са сътворени изключително и само с продукти, осигурени от Kaufland, които тази година влизат в ролята на Официален партньор на Дядо Коледа чрез обогатения си асортимент с над 1300 празнични предложения.

Испански и френски сирена, висококачествени деликатеси и изискани десерти от Европа ви очакват в обектите на веригата. А специално за хората с чувствително небца в серията EXQUISIT има премиум продукти от държави като Италия, Испания и Франция. Които, нека си признаем, разбират от храна.

 

Постна баница с праз

Необходими продукти:

- точени кори

- 2 връзки праз

- зехтин/олио

- 100 мл вода

Начин на приготвяне:

  1. Лукът се нарязва на ситно и се слага заедно с олиото в малка тенджера или по-дълбок тиган и се задушават, докато лукът омекне.
  2. Добавя се водата и се остава тя да изври.
  3. В кръгла тава се слага хартия за печене и се намазва с олиото. През това време се включва фурната да се загрява на 200 градуса
  4. Взимат с по 2 кори и обилно се слага от плънката с лука. Навива се и се слага в тавата, като се започва от вътре навън.
  5. Слага се във фурната и се пече около 30 мин, като трябва да се запече до златисто отгоре и отдолу.
  6. Щом е готова се вади от фурната и се напръсква с малко вода и се завива с кърпа или покривка. Щом изстине е готова за хапване.

Интервюто взе: Елица Василева

Снимки: Георги Казаков

Грим: Росина Георгиева

PM: Йорданка Вълчева