Рецепта за постна баница с праз
Взета от „Рецептите на мама“ и Елизабет Александрова
Срещаме се с Ели в нейния апартамент, който представлява и студио за снимките на "Рецептите на мама", за да ни разкаже повече за блога, за това какво можем да приготвим за Коледа. Но най-вече да сподели с екипа на #URBN две любими нейни рецепти- за празнична баклава и за постна баница с праз.
Всички вкусотии, които Ели приготви за нас по време на снимките, са сътворени изключително и само с продукти, осигурени от Kaufland, които тази година влизат в ролята на Официален партньор на Дядо Коледа чрез обогатения си асортимент с над 1300 празнични предложения.
Испански и френски сирена, висококачествени деликатеси и изискани десерти от Европа ви очакват в обектите на веригата. А специално за хората с чувствително небца в серията EXQUISIT има премиум продукти от държави като Италия, Испания и Франция. Които, нека си признаем, разбират от храна.
Постна баница с праз
Необходими продукти:
- точени кори
- 2 връзки праз
- зехтин/олио
- 100 мл вода
Начин на приготвяне:
- Лукът се нарязва на ситно и се слага заедно с олиото в малка тенджера или по-дълбок тиган и се задушават, докато лукът омекне.
- Добавя се водата и се остава тя да изври.
- В кръгла тава се слага хартия за печене и се намазва с олиото. През това време се включва фурната да се загрява на 200 градуса
- Взимат с по 2 кори и обилно се слага от плънката с лука. Навива се и се слага в тавата, като се започва от вътре навън.
- Слага се във фурната и се пече около 30 мин, като трябва да се запече до златисто отгоре и отдолу.
- Щом е готова се вади от фурната и се напръсква с малко вода и се завива с кърпа или покривка. Щом изстине е готова за хапване.
Интервюто взе: Елица Василева
Снимки: Георги Казаков
Грим: Росина Георгиева
PM: Йорданка Вълчева