Великата актриса и една от най-красивите жени на земята е казвала, че сърцето ѝ принадлежи на пастата. Веднъж седмично тя сама я е приготвяла по рецепта, която наследила от баба си. Получава се гениално вкусно ястие.

Необходими продукти:

• малка глава лук, нарязана на кубчета;

• 2 скилидки чесън;

• 2 средно големи моркова, нарязани на кубчета;

• 2 стебла целина, нарязани на кубчета;

• 2 консерви доматен сос;

• 2 супени лъжици зехтин;

• стрък пресен босилек;

• спагети от твърда пшеница;

• сол и пипер на вкус

• прясно настърган пармезан

Начин за приготвяне:

Постави в голяма тенджера лука, чесъна, морковите, целината и доматения сос. Поръси сместта със зехтин. Нарежи листата на босилека (трябва да получиш около ½ чаша). Добави босилека към зеленчуците. На ниска температура задуши сместта, разбърквайки от време на време за около 45 минути.

След като зеленчуците омекнат, изключи котлона и остави соса да почине за 15 минути.

През това време напълни още един голям съд с 4 литра вода. Добави останалия босилек, нарязан фино, както и солта.

След като водата заври, постави спагетите и готви до състоянието на "ал денте", внимавай да не ги превариш.

Опитай соса, добави сол и пипер. Сервирай спагетите, щедро покрити със сос, настърган пармезан и фино нарязани листа босилек.

Източник: cosmopolitan.bg