Казват, че звездите са звезди, защото са високо... Е, в такъв случай Матю Пери е една от най-големите, тъй като доскоро той живееше във висините и по-точно на цели 40 етажа над земята... Сега обаче актьорът е взел решението да се раздели с луксозния си пентхаус, който, за разлика от жилището на култовия му персонаж Чандлър Бинг, се намира не в Ню Йорк, а в Лос Анджелис.

"Имението в небето", както е наричан апартаментът му, вече е пуснато в продажба, а обявената цена е съвсем допустима... разбира се, единствено според представите на някой бизнес магнат, който не би имал проблем да се раздели със "скромните" 35 милиона щатски долара.

Вижте снимки >>

Матю измина дълъг път от град Отава, Канада, където е израснал. Като дете посещава същото училище като настоящия министър-председател Джъстин Трюдо, докато майка му е секретар на тогавашния премиер Пиер Елиът Трюдо. На 15-годишна възраст Пери се мести в Меката на киното, за да преследва мечтата си да стане актьор, като в крайна сметка се озовава на снимачната площадка на хитовия сериал от 90-те "Приятели".

Участието в продукцията му носи достатъчно приходи, за да си позволи през годините да закупи няколко наистина прекрасни имота, но очевидно е настъпил мигът, в които трябва да се раздели с част от тях. През 2015 г. той обяви за продан къщата си в Малибу, която продаде за 12.5 млн. долара, а сега дойде ред и на недвижимото му имущество в Ел Ей, заемащо целия 40 етаж в луксозна сграда, проектирана от награждаваната архитектска фирма "Robert A.M. Stern Architects".

Домът му е разположен в сърцето на Града на ангелите на 1 West Century Drive - на 25 мин. с кола от Венис Бийч и Холивуд и на по-малко от 10 мин. от Бевърли Хилс. Според сп. "Forbes" това е един от най-скъпите апартаменти в Лос Анджелис, а в миналото Риана и Дейвид Крейн (продуцентът на "Приятели") са обитавали същото здание.

Матю купува имота през 2017 г. за 20 млн. долара, по онова време в. "Los Angeles Times" писа, че това е най-скъпата продажба на годината в района Уестууд.

Пентхаусът, в който извитите стени и носещите колони са често явление, се шири на площ от цели 863 кв. метра и разполага с четири спални, двойно повече бани, кино зала, четири тераси, които наред с мащабните прозорците - обхващащи разстоянието от пода до тавана, предоставят гледка към града, прочутите холивудски хълмове и океана. В основната спалня има обособен кът за отдих с камина, който е един от общо три, из различните стаи. Помещенията са изключително просторни и добре осветени. Кухнята е облицована с гранит и разполага с два хладилника - един, от които е специално за вино, остров за готвене и огромен барплот.

И докато Джоуи и Чандлър имат в апартамента си джага (футбол на маса), очевидно в реалния живот Пери е привърженик на съвсем друга игра, тъй като притежава билярдна маса.

Самата сграда предлага на живущите в нея допълнителен склад за вино, кино зала, басейн и фитнес център.