Неограничените възможности, които Лос Анджелис предлага на своите жители, го превръщат в истински магнит, привличащ към себе си хора от близо и далеч, готови на всичко, само и само да реализират копнежите си за блясък и слава. Но въпреки че Градът на ангелите действително умее да сбъдва желания, които, разбира се, идват с определена цена, не всички изпитват желанието да останат в пределите му, щом веднъж постигнат своите цели.

Така например, съвсем наскоро легендата на Холивуд Силвестър Сталоун и съпругата му Дженифър Флавин взеха решението да напуснат своя дом, разположен на Западното крайбрежие на САЩ, установявайки се за постоянно в чисто новата си къща, намираща се на противоположния край на страната, и по-точно - на лазурната плажната ивица в Плам Бийч, щата Флорида.

Според американската преса двойката се е сдобила с нея срещу 33 млн. долара - сума, която едва ли е проблем за тях, особено след като преди няколко дни пуснаха на пазара внушителното си калифорнийско имение за 130 милиона.

Вижте новия дом на Сталоун >>

Доскорошното им жилище, построено през 1990 г. по поръчка на актьора, се шири на общо 14 декара площ, като основната постройка, предоставяща предостатъчно пространство на обитателите си, заема впечатляващите 1951 кв. м. от тях. Задокеанските таблоиди предават, че годишният данък на имота, за който 74-годишната звезда от "Рамбо" вече няма да се притеснява, тъй като ще бъде нечие чуждо бреме, възлиза на 125 хил. долара годишно.

Освен с осем спални и дванайсет бани, сградата, издигната върху възвишение, предоставящо спираща дъха панорама към града, разполага с просторна и напълно оборудвана кухня, в която са монтирани не един, а два острова, осигуряващи поле за изява на всеки ентусиаст, решил да развихри кулинарните си умения.

Любимото място на номинирания за "Оскар" актьор обаче несъмнено е офисът, декориран с голяма колекция от различни по големина фигури, изобразяващи емблематичните филмови герои, в които се е превъплътил през годините. Акцентът обаче пада върху масивна статуя на персонажа му Роки Балбоа, вдигнал триумфално ръце над главата си, поставена до сводестия прозорец на помещението, разкриващ изглед към външната алея, отвеждаща до входната порта.

Допълнение към зданието има цяло крило за обслужващия персонал, както и къща за гости с две спални. Разбира се, не липсват и всички останали удобства, сред които попада и мащабен басейн в задния двор, чиито води предоставят чудесна възможност за спасение от горещите дни, които в тази част на страната са често явление.

Сред имената на съседите, с които бъдещите собственици на имота ще трябва да се поздравяват, засичайки се случайно на улицата, попадат тези на Дензъл Уошингтън, Джъстин Бийбър и Хейли Болдуин, Еди Мърфи, Род Стюарт, Марк Уолбърг и др.

Новото жилище на Сталоун далеч не може да се похвали с размерите на старото, но за сметка на това със сигурност води по точки със своята екзотична атмосфера, създадена от редиците палмови дръвчета, сред които се намира къщата, осигуряваща мечтаната от всеки почитател на вечното лято гледка, в която синия цвят на океана се преплита със зелената боя на природата.