Спокойствието царящо в района Калабасас го превръща в едно от най-привлекателните места за живеене в Лос Анджелис. Именно там, на 40 километра от центъра на космополитния град, далеч от шума и суетата, живеят едни от най-големите звезди на киното.

Вижте снимки >>

Ето защо не е никак чудно, че преди няколко години Кейти Холмс реши да си купи къща в затворената общност "Oaks", намираща се точно до Националния парк на Санта Моника. Странно, обаче, е защо реши да я напусне.

През месец ноември миналата година бившата съпруга на Том Круз, която наскоро се раздели с приятеля си Джейми Фокс, обяви дома си за продан, а според "Los Angeles Times" вече се е намерил купувач, който е платил над 4,5 милиона долара за него.

Имотът, простиращ се на 2,5 декара, е построен през 2007 г. в колоритния стил "Тюдор" и се намира в края на задънена улица. Дворът му граничи с незастроена земя, част от Националния парк, което предоставя не само живописна гледка, но и уединение, гарантиращо отсъствието на любопитни погледи.

Самата постройка разполага с шест спални и още толкова бани, а за допълнителен уют подът на всички просторни и облени в светлина помещения е от истинско дърво. Удобства, разбира се, не липсват - от голяма камина във всекидневната до втора външна кухня и къща за гости, оборудвана със СПА, мястото разполага с цял набор от глезотии.

Срещу високите летни температури в двора има впечатляващ басейн, а ако захладнее - в единия му край е обособена страхотна зона за палене на огън, която разполага с удобни места за сядане.

Вижте в галерията ни снимки от прекрасния дом.