Разтваряме маята заедно със захарта в топлата вода. Покриваме и оставяме десетина минути да шупне. В купа изсипваме пресятото брашно и солта и замесваме тесто. Най-накрая добавяме зехтина. Месим около десетина минути, докато получим гладко и еластично тесто. Поставяме го в намаслена купа и го покриваме. Оставяме го да втаса на топло място за около 1 час или докато удвои обема си. Втасалото тесто разделяме на три топки, от които оформяме 3 франзели. Разточваме ги върху набрашнена повърхност и правим няколко напречни разреза върху тях. Нареждаме ги в тава, предварително застлана с хартия за печене. Покриваме ги и ги оставяме за 15 минути да си починат. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути..