Отново идва Хелоуин. Въпреки че този празник е относително нов за нашата страна, то всеки киноман може да открие една малка част от себе си в нощта на 31 октомври. Време е да ви представим 10-те най-добри Хелоуин филми, които са изключително подходящи за гледане в идните дни. Затова настанете се удобно, вземете пакет пуканки и изгледайте поне един от тези филми - заслужава си.

1. На първо място не можем да не поставим "Halloween". Действието се развива през 1978 г.  Режисьор е Джон Карпентън. Историята разказва за едно момче убило сестра си на един Хелоуин. Тогава той е бил на 6 години и е бил взет от д-р Сам Лумис за психологични изследвания. Години след събитията Майкъл Майърс бяга от болницата и отива в родния си град, за да продължава да убива. Филмът е класика в жанра.

2. На второ място бихме сложили "Happy Death Day". Той е страшен филм, който разказва за една колежанка, която бива убита на рождения си ден и започва да преживява същия ден отново и отново. Заедно с нея ние зрителите се опитваме да разплетем загадката и да разберем кой я е убил. Режисьор е Кристфър Ланрън, а сценаристи са Скот Лобдел и Ландън. На 13 февруари 2019 г. излиза продължение, озаглавено "Честита нова смърт".

3. На трето място ще поставим филма "Wind Chill". В него се разказва за студентка, която иска да се прибере у дома, тръгва със странния си колега, когото почти не познава. Той твърди, че заедно са има часове, но тя не се сеща да го е засичала. Тогава той решава да завие по пряк път. Малко след това двамата младежи са застигнати от снежна буря, а след това виждат, че се задава загадъчна кола, която ги изблъсква от пътя. Какво ли се случва нататък?

4. Четвъртият филм, който ще ви предложим е "Silent Night". Въпреки че говорим за Хелоуин, Коледа също наближава, а това означава, че някой някъде знае дали сте били послушни през годината или не. Във филма се разказва за сериен убиец, който се облича като Дядо Коледа. Докато властите се опитват да намерят следите на убиеца, той съставя списък на тези, които са били "непослушни" през годината и превръща коледните празненства в кървава баня.

5. "The Last House on the Left" - новата версия се разделя на две части. В първата част невинни младежи попадат в плен на група насилници, а във втората част същите тези бандити попадат в дома на семейството на похитеното от тях момиче.

6. "The Sixth Sense" - Това е американски филм от 1999 г., психологически трилър на режисьора М. Найт Шаямалан по негов собствен сценарий. В центъра на сюжета са отношенията между детски психолог с тежки семейни проблеми и негов пациент - момче, което вижда призраците на умрели хора. Главните роли се изпълняват от Брус Уилис, Хейли Осмънт, Тони Колет, Оливия Уилямс.

7. "Trick "r Treat", (2007) - Режисьорът е Майкъл Дохърти. Той преплита 4 необикновени истории, които се случват на Хелоуин. Заслужава си да отделите 1ч. и 40 мин., за да го изгледате.

8. "Frozen" - не няма грешка, просто филмът е друг. Този филм от 2010 година и наистина може да ви накара да настръхнете.

9. Не можем да минем без филма "It". Дори да не сте чели романа на Стивън Кинг, то със сигурност мини сериалът ще ви ужаси.

10. "Saw" - "Убийствен пъзел". Хелоун е точното време да си пуснете този филм, ако не сте го гледали. Филмът разказва за сериен убиец, кръстен от полицията Пъзелът. Той е кръстен така, защото след  като убие своята жертва изрязва парчета от кожата им с формата на пъзел. Той прави така, че всяка от неговите жертви да е изправена пред невъзможни решения и да трябва да спечели правото си на живот или да умре.