Хората в различните държави имат съвсем различни представи за това какво е щастието. Всъщност щастието за едни нации може да бъде нещастие за други и обратното.

Открихме обаче някои много хубави и вдъхновяващи "рецепти за щастие", които можете да започнете да използвате веднага.

Италианска

Желанието на италианците да се обличат добре, да правят хубаво впечатление на хората и да живеят живота си на максимални обороти е основата на тяхната философия за щастието, която се нарича bella figura.

Ако искате да сте щастливи по италиански, радвайте се на всичко, което правите, на всяко движение, разхождайте се повече, пътувайте по света, наслаждавайте се на всяка хапка храна, а когато избирате какво да облечете, представете си цялостния си имидж и с какво ще съчетаете дрехите си.

Ирландска

Ирландците са много комуникативни хора. Те искат да бъдат част от нещо по-голямо. Ако искате щастие като тяхното, то отидете с приятели на футболен мач или пейте песни с китара край лагерния огън.

Индийска

В Индия много ценят използването на ресурсите и гъвкавата мисъл. Там хората могат да сътворят нещо страхотно от вече използвани веднъж материали. Разбира се, това е защото се сблъскват с много имитации в живота си, но това е ценно качество. Ако искате да сте щастливи като индийците, винаги се опитвайте да мислите извън рамките на работното място.

Турска

В Турция ценят способността нещата да стават стъпка по стъпка. Всички сме запознати с думата "кеф", която се е превърнала в част и от нашия език и начин на живот. Най-простите неща, които доставят щастие при турците са, да се разходиш по плажа или да пиеш кафе на балкона.

Шведска

Тази рецепта за щастие изисква нещата да не са твърде малко, да не са твърде много, а точното количество. Ако искате да сте щастливи по шведски, купувайте си не много дрехи, но такива, които да можете да използвате по различни поводи, хранете се здравословно и обзаведете апартамента си само с най-необходимите неща.

Японска

Любовта, която японците изпитват към естествените неща, се нарича wabi-sabi. Жителите на страната на изгряващото слънце се посвещават на перфекционизма във всяко нещо. Освен това те харесват старите съдове и пукнатините в тях, защото смятат, че те ги правят уникални, точно както белезите на хората. Ако искате японския вид щастие, не изхвърляйте старата си счупена ваза, а я залепете и не се опитвайте да прикриете надрасканата повърхност на старите си дървени мебели.

Шотландска

Шотландците са хора, които високо ценят своята култура. Обичат да се разхождат из средновековни замъци и да приготвят храна по рецепти, оставени от предтците им. Ако искате този вид щастие, посветете повече време на пътувания из страната и опознаване на родината си.

Швейцарска

Швейцарците имат цяла идеология на щастието, която е кръстена на топ тенисиста Роджър Федеред - Федераризъм. Тя се основава на точността, реда и готовността за работа. Според тях да си щастлив, означава да си успешен. Ако се чувствате щастливи, постигайки цели в работата си и в хобито си, то определено сте "федерарист".

Хавайска

Открай време на Хаваите е норма да споделяте с останалите. За да сте щастливи, правете онова, което ще направи вашите близки - роднини и приятели, щастливи.

Норвежка

В Норвегия най-много ценят уюта и удобството. Перфектното парти за тях е с топли чорапи и какао, което да ги стопли отвътре. За да бъдете щастливи по норвежки, просто трябва да създадете уютна обстановка за вас и вашите близки.

Угандска

Спомняте ли си песента "Hakuna Matata" от анимационния филм "Цар Лъв". Заглавието ѝ буквално означава "няма проблеми" и е основната теория на щастието за хората в Уганда. За да бъдете щастливи като тях, просто трябва да се забавлявате, да се смеете поне веднъж на всеки два часа и да прогонвате лошите мисли с песни и танци.

Френска

Френската рецепта за щастие следва правилото "по-малко и по-бавно". Във Франция хората не се опитват да свършат прекалено много неща за много кратко време. Те ценят романтиката и почивката. Ако искате да сте щастливи по френски, вземете си ден почивка, отложете всичките си ангажименти и се отдайте на разходки, взиране през прозореца, поръчайте си кафе и кроасан в хубаво кафене, четене на любима книга и слушане на приятна музика.