12 вдъхновяващи "рецепти за щастие" от различни държави

Изберете тази, която най-много подхожда на вашия характер и настроение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Италианска - карайте се с половинката си, роднините си, приятелите си, карайте се на децата си, карайте се шумно, емоционално, с много жестове Ирландска - прекарайте деня пиейки бира Шотландска - прекарайте деня свирейки на гайда, в поличка естествено и пиейки уиски Турска - заколете нещо, само да не е прасе Френска - намерете на кого да направите френска любов(дано поне сте жена) Шведска - съберете се трима и правете каквото там си знаете. То времената са такива, че няма значение полът Японска - прекарате денонощието на работното място, желателно работейки. Но ако ви писне може и да започнете да се правите Норвежка - излезте с лодката в океана и убийте някой кит. Може и морж Индийска - изяжте нещо. Повечето индийци са щастливи ако нещо хапнат за деня Угандийска - изяжте .... ъъъ ... хапнете малко свинско, че свинята била най-близо до човека

У нас, Вуте да е зле, е рецептата за щастие. Да има скандал в службата между колегите, и ти подличко се наслаждаваш. Да се провали някой познат, да се прецака друг, ето повод за доволство! Злоба, подлизурство и двуличие, щастие с една дума...

Но кой ще ме спонсорира?

Хубаво написана статия, накара ме да се усмихна. Допада ми и италианската и турската, и японската, и шотландската, и хавайската, и норвежката, и угандската и френската рецепта за щастие. Вероятно всяка нация има своята рецепта. Ние българите сме оцеляли и сме се съхранили с език и традиции макар че имаме тежка история. Позитивен народ сме и успяваме да видим хумора и в най-тежките ситуации. Такива сме си и сме куражлии нация.

Извинете, за кой народ говорите? Куражлия, позитивен, от Япония ли сте?

Ran, разбирам че в много отношения има какво да подобрим като национално съзнание но имаме и много положително а рядко си даваме кредит за него. Българина много обича дома, семейството, традициите си, веселието. Все хубави неща които са ни помагали да се съхраним. Въпреки трудностите, България е добро и красиво място за живеене. Не говоря на ниво отделни животи, а като цяло - има какво да се желае и в здравеопазването, и в образованието, и в журналистиката и демокрацията, но колкото и да са зле - ги имаме (някои държави нямат тези привилегии и те не са никак малко). Вие самият/самата доказвате моето твърдение - макар и не на същото мнение, сте с добро чувство за хумор и куражлия да го напишете :)

Съседът да се спъне и да си счупи крака, учителката да я приемат в интензивното, да кажеш на детето, че вместо да "Спи като ангелче", спи "като заклан", да пребиеш и окрадеш някой старец, да спукаш гумите на колегата, че ти е заел "твоето" паркомясто, и накрая, по късна доба, като се огледаш и няма никого долу, да си изхвърлиш боклука през балкона. Какъв кеф! Здравей, Шенген, идем на вълни и процесът е необратим, та мисли му.

Забрави за Турските сериали, чалгата и хвърлянето на салфетки.