Кшама Бинду от западния индийски щат Гуджарат се омъжва за... себе си. Това ще бъде първият случай на сологамен брак в Южна Азия, съобщава ТАСС, като цитира вестник "Таймс ъв Индия" (The Times of India.)

24-годишната Кшама вече е определила деня на сватбата си. Празненството, със спазването на всички ритуали, ще се състои на 11 юни. Единствената разлика от традиционна сватба е, че до булката няма да стои младоженец.

"Никога не съм искала да се омъжа. Но исках да стана булка. Затова реших да се оженя за себе си", казва момичето пред "Таймс ъв Индия".

Преди да реши да се омъжи за себе си, Кшама прави проучване и установява, че няма нито един такъв случаи сред 1,3 милиарда индийци. "Ще бъда първата у нас и така ще стана пример за това какво означава любовта към себе си", казва бъдещата булка.

Момичето е сигурно, че "сологамната сватба ще бъде проява на самочувствие и безусловна любов". "Хората се женят за някого, когото обичат. Аз обичам себе си и затова ще се омъжа за себе си", добавя още тя.

Кшама разкрива още, че родителите й вече са дали своята благословия.

Сватбата ще е в един от храмовете на град Готри, след което момичето ще замине на двуседмичен меден месец в щата Гоа.

Действащият в Индия закон за брака от 1954 г. не предвижда възможността за сключване на съюз със себе си. Въпреки това, в много индийски семейства традиционните сватбени ритуали имат много по-голямо значение, отколкото официалната регистрация на брака.