Повече от 40 камили в Саудитска Арабия бяха дисквалифицирани от конкурс за красота, след като съдиите откриха, че хората, които ги развъждат, са инжектирали лицата на животните с ботокс, за да ги направят по-привлекателни.

Според "Асошиейтед прес", десетки екземпляри, участващи във фестивала на камилите на крал Салман ибн Абдулазиз ал-Сауд, са отпаднали заради изкуствени подобрения в лицата им. Тези промени, включително фейслифт и инжекции с ботокс, са строго забранени, защото съдиите гледат главите, вратовете, гърбиците и стойката на камилите, когато ги оценяват.

Ботоксът в лицата на камилите е открит с помощта на "специализирана и напреднала" технология, съобщи АП. Животновъдите разтеглили чертите на лицата на камилите, с ботокс в устните и носовете, и сложили филъри, за да отпуснат мускулите на лицата им.

Те ще бъдат изправени пред "строги наказания". Според медийното издание "Al Arabiya News", наградният фонд на конкурса е 66 милиона долара.

"The Guardian" съобщи, че през 2018 г., че 12 камили са били дисквалифицирани от състезанието заради инжекции на носа, горната и долната устна и челюстта.

"Това прави главата по-напомпана, така че когато камилата дефилира, съдиите да си кажат:" О, вижте колко голяма е тази глава. Има големи устни, голям нос", обясни тогава Али ал-Мазруи, син на животновъд пред местен всекидневник "The National". Състезанието е част от едномесечен фестивал на камилите, който започна на 1 декември. Смята се, че в събитието ще участват 33 000 камили.

Снимка: iStock/Getty Images