Когато се стигне до това "празно място" в бюлетината за гласуване през 2024 г., бившата приятелка на Илън Мъск - Grimes, призовава последователите си да напишат едно име: Тейлър Суифт.

"В много отношения Тейлър Суифт би била единственият подходящ кандидат за президент, който може да обедини страната", написа бившата на Мъск в X. Клеър Баучер, както е истинското име на Grimes изказва и хипотезата, че Суифт би могла да замести Доналд Тръмп, дори вече се случвало, но "в паралелна вселена". Неин фен също се съгласи, че Тейлър би могла да замени 77-годишния бивш президент на Америка. "Може би тя трябва да се кандидатира и да представлява републиканците". Под поста на Клеър доста последователи всъщност обявиха идеята й за добра.

"Не е лоша идея. Не знам обаче доколко ще е добре за психиката й", написа почитател, на когото Баучер отвърна: "Не е препоръчително, но ще поработи над въпроса".

Плановете й за Суифт обаче могат да бъдат осуетени, в случай, че наистина реши да се кандидатира. Първо - защото според указанията на Конституцията - кандидатът за президент трябва да е роден гражданин на Съединените щати, да е пребивавал в тях в продължение на 14 години и да е навършил 35 години, според Библиотеката на Конгреса. Другият проблем с плана на Grimes е, че Суифт не може да се кандидатира като републиканец. Тя е защитник на LGBTQ+ общността и през 2019 г. заяви пред "The Guardian", че "това е избор". Иначе в документалния филм на Netflix за 2020 г. "Miss Americana" Суифт подкрепи политически фигури за първи път.