Елизабет Втора пусна собствена марка подправки, включително доматен кетчуп и кафяв сос за пържоли. Продуктите се произвеждат в имението на 95-годишната кралица в Сандрингам в Норфолк, съобщи "People".

Кетчупът, който се продава като "идеален за закуска или по всяко време на деня", е овкусен с фурми, ябълков сок и мерудии, докато кафявият сос е "гарниран с оцет и подправки". Бутилката кетчуп е на цена от 9 долара.

Снимка: Скрийншот "People"

Въпреки че пускането на този продукт на пазара може да изглежда неочаквано, придворни обясняват, че кралицата е фен на бургерите и кухнята на двореца е добре заредена с всякакви подобни сосове. Бившият кралски готвач Дарън Макгрейди обаче каза, че Лилибет предпочита нейния бургер да не е покрит с хлебче отгоре, така че да се яде с нож и вилица и да се сервира с червени боровинки, като тя допълнително си слага кетчуп. В резултат на което Foodhub създаде "Ma'amburger" в нейна чест.

Това не е първото участие на кралицата в производството на храни и напитки. През 2020 г. Бъкингамският дворец пусна на пазара свой собствен джин с много от съставките, отглеждани в задния двор на лондонския дом на кралица Елизабет, последван от друг джин, произведен от имението в Сандрингам, който включва плодове, екстракт от растението мирта и други билета.

Кралицата посади сорт рози в чест на покойния й съпруг принц Филип в Сандрингам

Снимка: Getty Images

Миналата година кралицата одобри продажбата на бира, приготвена от растения, отглеждани в нейното имение в Сандрингам. Пивото се предлага в две разновидности: студено филтрирана, традиционна английска "горчива" бира и по-силна, описана като "уникално естествена".

Кралица Елизабет отлетя за Сандрингам, който е разположен на 110 мили северно от Лондон, с хеликоптер в неделя. Обикновено тя остава в имението от края на декември, когато кралското семейство се събира, за да отпразнува Коледа. Тази година тя реши да прекара празника в замъка Уиндзор, придружена от принц Чарлз и Камила, заради пандемията.

Кралицата традиционно остава в Сандрингам за 6 февруари, годишнината от деня, в който баща й почина и тя стана монарх.

Съобщава се, че тя е отседнала в "Wood Farm", вилата в имението Сандрингам.