В наши дни хората се стремят да бъдат все по-харесвани. За това свидетелстват както множеството корекции във външния вид, към които прибягват редица жени, а и все повече мъже, така и ежедневните публикации в социалните мрежи. Инфлуенсърите днес са готви да направят какво ли не за няколко лайка повече в Инстаграм или Facebook. Заради пандемията пък общуването на живо е напът да се изгуби съвсем или поне е силно ограничено. Вече могат да се намерят доста статии със съвети по въпроса как да изглеждаме по-добре на екрана, тъй като повечето ни срещи с колеги и дори интервюта за работа, както и срещи с потенциални партньори, са се пренесли онлайн.

При този начин на общуване е доста по-трудно да определим дали човекът остреща ни харесва, или не, дали сме му по-скоро симпатични, или никак не му е приятно да бъде в нашата компания. Истината е обаче, че и в ежедневното общуване лице в лице понякога не можем да разберем това. Да попиташ някого дали си му симпатичен също не е най-добрият начин да стигнем до истината. Затова, ако искаме наистина да установим дали човекът, с когото общуваме ни харесва, или по-скоро не, е достатъчно да следим за тези 9 значи в начина му на поведение, когато общува с нас.

9 знака, че хората не ни харесват

Събеседникът но свива рамене и докосва врата си

Макар че в поведението на дамите това може да се тълкува и като сигнал за флирт, много по-вероятно е, ако човекът срещу вас се държи така, той да не ви симпатизира. Ако докато докосва врата си и едновременно с това свива рамене и гледа към земята, е твърде вероятно той да не е съгласен с вас и да не е напълно искрен.

Свива устни

Когато видите човека срещу вас да свива устните си, това е знак, че нещо не е наред. Може да означава и че човекът не се чувства добре във ваше присъствие. Но може и да означава, че въпросът, който обсъждате, изобщо не му харесва. Обикновено хората стискат и прехапват устни, когато се чувстват тревожни и несигурни.

Държи се на разстояние

Ако човекът отстъпи назад, докато разговаряте, това е сигурен знак, че той иска да запази физическо и емоционално разстояние от вас.

Фалшивата усмивка

Можете ли да различните фалшивата от искрената усмивка? Когато човек се усмихва насила, само устните му се разтеглят. При искрения смях участват много повече мускули и винаги се появяват бръчици около очите на смеещия се.

Не ви гледа в очите

Това е един от най-сигурните знаци, че човекът срещу вас не ви харесва, не е искрен и предпочита да бъде някъде другаде, а не тук с вас. Твърде вероятно е и този човек да крие нещо от вас и затова разговорът да му е неприятен.

Краката му сочат навън

Когато събеседникът ви не се интересува от вас и от разговора ви, той или тя обръща краката си навън, сякаш човекът е готов да избяга в първия удобен момент.

Отговаря ви с една дума

"Да", "Не", "Не зная", това са обичайните отговори, които получавате от хората, които не желаят да комуникират с вас.

Студен тон

Вероятно сте забелязали, че когато някой започне да говори с равен тон, то той иска да запази дистанция. И вероятно очаква същото от вас.

Държи ръцете си на подлакътниците на стола, на който седи

Когато седите заедно на масата, ако човекът срещу вас държи ръце на коленете си, това може да е знак, че той живо се интересува от разговора ви. Ако ръцете му са на подлакътниците обаче, езикът на тялото му по-скоро казва, че той желае да си тръгне възможно по-скоро, защото настоящото общуване никак не му е приятно.