Ново предизвикателство в интернет кара мъжете да си потапят тестисите в соев сос в името на науката, съобщава в."Daily Mail".

Странната манипулация беше популяризирана в социалната мрежа TikTok. Мъжете си потапяха интимните части освен в соев сос и в други течности. Изпитанието трябвало да провери дали върху мъжките тестикули са разположени вкусови рецептори, както гласи градската легенда.

Инициативата за странното предизвикателство дошла от потребителка, представяща се като Риган. В свое видео тя разказа, че намерила в мрежата информация, според която на мъжките тестикули имало разположени вкусови рецептори. За да бъдат проверени тези сведения потребителката помолила мъжете в мрежата да направят съответните тестове.

Мнозина се отзовали на предложението на Риган. Един от тях, Алекс Джеймс, потвърдил, че когато потопил интимните си част в соевия сос, той почувствал солен привкус.

Но учените опровергаха тази възможност, предава БТА. Наистина има разположени вкусови рецептори в различни части на човешкото тяло, но точно в тестисите те липсвали и никакъв вкус не може да се почувства чрез тях.