Протестът "Black Lives Matter" в памет на Джордж Флойд, състоял се преди два дни във Филаделфия - най-големият град в щат Пенсилвания, се превърна в своеобразно сватбено тържество, когато към него се присъединиха двама младоженци.

След церемонията, на която 35-годишната Кери-Ан Перкинс и 42-годишният Майкъл Гордън си казват заветното "Да", официално вричайки се в любов един на друг, двамата излизат пред хотел "Логан", за да си направят първите снимки като семейство.

В този миг покрай тях по булевард "Бенджамин Франклин" минават стотици протестиращи.

Без да се замисли, засвидетелствайки своята подкрепа и солидарност към инициативата, двойката веднага се включва към движението. А забелязвайки ги, множеството се разделя така, че да им осигури достатъчно пространство.

На видео, споделено в Инстаграм, може да се види как булката и младоженеца стоят в центъра на тълпата с вдигнати юмруци, под звуците на викове, аплодисменти и барабани.

"Това беше един наистина силен момент", каза Кери-Ан пред ABC News.

Двойката е трябвало да мине под венчилото по-рано през т.г. в Ню Джърси, но предвид пандемията от новия коронавирус са решили да изчакат до 2021 г. В крайна сметка обаче те решават да организират две отделни церемонии, а плановете им са били тази да бъде малка и скромна - колкото да узаконят връзката си. Но вместо това, само за миг се превръщат в най-известните съпрузи на Съединените щати и се озовават в централните новинарски емисии на страната.ь

Майкъл, който е от карибски произход, и Кери-Ан, която е родена в Ямайка и по професия е лекар, са на мнение, че мирният протест е направил сватбеният им ден още по-грандиозен и запомнящ се.

"Всички виждаме тази несправедливост и искаме тя да остане в миналото", каза младоженецът.