Най-голямото събитие за татуировки у нас ще се проведе за шести път - на 18 и 19 септември 2021 г. в зала 3 на НДК в София, при спазване на всички противоепидемични мерки. Изложението за татуировки ще събере под един покрив артисти от над 70 студия, почти половината от които от чужбина. Организаторите подготвят силна програма и обещават много забавление за участниците и посетителите. Събитието има и обучителен елемент - в петък (17 септември) се провежда специален тату семинар, ръководен от двама от най-изявените артисти в изкуството - Bullet BG и John Maxx.

По време на събитието посетителите могат да се запознаят отблизо с изкуството на татуирането, да почерпят ценна информация от специалисти в областта, както и да се татуират. Програмата на събитието включва конкурсна част, в която специално жури ще оцени и избере най-добрите татуировки в няколко различни категории. За втори път посетителите ще могат да се включат и в надпреварата за най-щура татуировка. Ще се търсят най-нестандартните татуировки или най-нестандартните места за такива, като целта е да се разчупят стереотипите и да се покаже забавната страна на изкуството на татуирането. Собствениците на най-щурите татуировки ще бъдат щедро наградени!

За максимално приятно преживяване организаторите отделят специално внимание и на шоу програмата. На сцената на Bulgaria Tattoo Expo 6 ще свирят няколко български групи: Badcast, Absolute, GWENDYDD. През останалото време за доброто настроение ще се грижи dj Pop CoЯe, а водещ на събитието за поредна година ще бъде вокалистът на Д2 - Дидо.

Снимка: Bulgaria Tatto Expo

В петък (17 септември) по традиция под шапката на събитието ще се проведе ексклузивен тату семинар с едни от най-изявените артисти в тату индустрията Николай Николов - Bullet BG и John Maxx. С него организаторите искат да дадат възможност на бъдещи и настоящи татуисти да усъвършенстват уменията си и да обогатят знанията си в областта. За семинара вече са записани над 40 участници.

Предвид епидемичната обстановка, организаторите предприемат всички необходими мерки, препоръчани от здравните власти. За целта входът и изходът на залите на събитието ще бъдат разделени, като се организира еднопосочно движение. Осигурени са и дезинфектанти из залата, а спазването на дистанция и носенето на маски е задължително.

Bulgaria Tattoo Expo има за цел да събере под един покрив артисти от цял свят и фенове на татуировките, да сплоти тату общността, да обогати тату културата у нас, като същевременно разбие митовете и предразсъдъците към изкуството на татуировките.

Снимка: Bulgaria Tatto Expo

Билетите за събитието са в продажба в мрежата на Eventim, като могат да бъдат закупени и на място на входа на залата, в дните на събитието. Повече за Bulgaria Tattoo Expo можете да научите на сайта и в страницата на събитието:

https://www.bulgariatattooexpo.com/

https://www.facebook.com/BulgariaTattooExpo/

https://www.facebook.com/events/450021025604360/