Бижутата на Кралското семейство са винаги зашеметяващи и спират дъха особено на специални церемонии и събития, когато кралските особи са в пълния си блясък. А ново проучване разкрива кои са най-скъпите, пише британското издание "Woman and Home". 

От диадемите, носени от Катрин, херцогинята на Кеймбридж, и принцеса Беатрис в сватбените си дни, до бижутата, носени от самата кралица, не е изненада, че някои от тези аксесоари са наистина скъпи.

Ето го и отговорът - Oriental circlet tiara - най-скъпото бижу в колекцията на самата Елизабет II. Стойността на тиарата е 8 182 356 долара. По време на управлението си кралицата е виждана в много ослепителни корони, но тази е особено значима. Първоначално е проектирана от принц Алберт за кралица Виктория. Съобщава се, че нейно величество е била виждана само веднъж с ослепителната диадема - през 2005 година на посещение в Малта.

Друга красива тиара, също значително скъпа, е Mary's fringe tiara. Първоначално е подарена на кралица Мария от кралица Виктория и се предава през няколко поколения. Разбира се, че е било "нещо назаем" на Нейно Величество в сватбения ѝ ден и след това е дадено назаем на внучката на кралицата принцеса Беатрис за нейната сватба през 2020 г. Ценният аксесоар е на стойност над 6 млн. долара. 

Меган Маркъл също има честта да е носила едно от най-скъпите бижута на Кралското семейство - Mary's diamond bandeau, струваща почти 3 млн. долара.

Междувременно се появи информация за това кой е попитал за цвета на кожата на Арчи - детето на Меган и принц Хари, съобщи Daily Star.

Лейди Колин Кембъл, която се омъжи и след това се разведе с лорд Колин Айвър Кембъл, най-младия син на единадесетия херцог на Аргайл, твърди, че източник от двореца ѝ е разкрил самоличността на човека, който е попитал за цвета на кожата на детето. 

Меган разказа в интервю пред известната американска водеща Опра Уинфри, че важен член на кралското семейство е бил обезпокоен за кожата на наследника на Хари. 

Лейди Колин, която е написала няколко книги за кралското семейство, включително една за Меган и Хари твърди, че лицето, което принц Хари и Меган Маркъл не са поискали да споменат, е принцеса Ан, дъщерята на кралицата.

Лейди Колин обаче е побързала да уточни, че разговорът е изваден от контекста: "Нямало е притеснения относно цвета на Меган. Принцеса Ан с основание се е притеснявала, че ако бракът продължи и имат деца, ще възникнат огромни проблеми не заради цвета на кожата на Меган, а заради нейната неспособност да оцени културните различия и да уважава институцията и семейството, свързано с брака ѝ. "