Услугите на професионалните агенции, които помагат с идеи и реализиране на ефектни предложения за брак, са търсени и не много евтини, ако искате да сте оригинални. Лондонска агенция наскоро е имала супербогат клиент, който е платил 800 000 лири, за да му съдействат да зададе съдбовния въпрос по неочакван начин.

Дейзи Амодио, която ръководи "Proposal Planners" е организирала 3500 предложения по целия свят, включително в Лондон, Париж, Дубай, Ню Йорк и Занзибар, пише "Индипендънт".

Снимка: iStock/Getty Images

Пакетите, които на 40-годишната бизнес дама предлага започват от £1000, но като цяло се оценяват според това колко екстравагантни са исканията на клиента.

Едно от най-скъпите предложения на Амодио струвало £800 000 и отвеело нейния екип от седем души по целия свят.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Daisy Amodio Events (@daisyamodioevents)

"Клиентът искаше лицето му да бъде прожектирано на Айфеловата кула, но това не беше възможно, затова се обадих на Disney Paris и наехме замъка, за да има все пак подобаващи фойерверки", обясни тя.

"Те наеха частен самолет, за да направят нещо различно на всеки континент. На Таймс Скуеър той искаше да се пошегува, затова облякохме ченгета от нюйоркската полиция и ги накарахме да кажат: "Нелегален си, покажи ни паспорта си" и тогава всички екрани се промениха и показаха снимки на бъдещите младоженци", продължава разказа Амодио.

"Предложението завърши в Ниагарския водопад с лицата им и надпис "Ще се омъжиш ли за мен?", които "грейнаха" във водата", добавя тя.

Организаторката на предложенията, която твърди, че има "100 процента успеваемост" и никога не е виждала някой да казва "не", обяснява още, че повечето от нейните клиенти са хетеросексуални мъже, които искат красиви гледки, свещи и цигулари.

Снимка: iStock/Getty Images

Нейните най-запомнящи се предложения включват спускане с въже в пещера в Лейк Дистрикт, за да организира вечеря на свещи, арест за наркотици като шега прелюдия към въпроса, обяснение на порнозвезда и церемония на тема котка.

"По същество нашата работа е да правим хората щастливи и да им помагаме да направят първия общ важен момент в живота си", каза Амодио.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от The Proposers | Proposal Planners (@theproposers)

Тя допълва, че има доста натиск у хората в такъв момент и тяхната задача е да създадат  персонализирани моменти, съобразени със всяка двойка, а това често ги отвежда по цял свят. 

Дейзи основава своя бизнес, след като помага на брат си Дани да планира неговото  предложение, преди 12 години. 

"Той не знаеше какво да прави. Планирах огромен лов на съкровища из Лондон и той предложи брак по залез слънце - тя каза "да". Помислих си: "Това не е ли забавна работа, с която да се захвана?!", споделя Амодио.

Веднъж е организирала предложение с тема "котки", защото бъдещата булка е била почитателка на едноименния спектакъл на Андрю Лойд Уебър. Наела кафене, облякла сервитьорките като участниците в постановката, музикалния фон бил също от хитовото заглавие.

Снимка: iStock/Getty Images

Помогнала е и на мъж, порнозвезда, като атмосферата е включвала голи снимки на двойката, разпръснати из цялата стая по "много красив начин".

Друг желаещ да мине под венчило искал да изплаши бъдещата си годеница, преди да зададе въпроса, като я накарал да повярва, че е арестувана за пренасяне на марихуана.

Според Амодио най-популярните места за предложения са Дубай, Лондон, Париж и Исландия. Тя каза, че февруари е натоварено време от годината и имала 11 планирани предложения за Свети Валентин.

"Повечето мъже взимат пръстен и нямат представа как да го направят и се нуждаят от нашата помощ, полагат толкова много усилия. 95 процента от предложенията са от мъж към жена, пет процента са от същия пол. Три жени предложиха брак на мъже", казва още тя.