Пролетта официално дойде или поне трябваше да дойде, макар че прилича повече на зима. Имаме някакво съмнение, че стана така, защото началникът на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски я е предупредил, че изобщо не е време сега да идва и по-добре да си остане вкъщи.

Положението е наистина сериозно и ние стриктно спазваме забраната да излизаме и препоръката да си стоим вкъщи, да не пътуваме и да се надяваме горещо, че коронавирус епидемията най-сетне ще отмине. В социалните мрежи за щастие я има и онази смешна и забавна страна на положението, която хората откриват в създалата се ситуация и за това основна роля играят колажите с генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски, който се превърна в най-емблематичната фигура в държавата след навлизането на коронавируса в България. Във Facebook се появиха няколко страници и групи с негови колажи, сред които най-богатата е "Генералът каза", и в тях всеки ден се появяват нови и все по-забавни колажи.

А съвсем реално през уикенда генералът каза:

"Дразни ме тази слава, защото не съм я искал. Тежи ми тази слава и не съм доволен, но ако мога да помогна, ще го направя. Нямам никакво желание да влизам в политиката. Колажите с футболистите са ми най-забавни, защото аз не гледам футбол. На един колаж един известен футболист (б.р. Валери Божинов) казва: "Сега какво ще правя, като не мога да играя футбол". А аз му казвам: "Ами ти пък кога си могъл да играеш". Хванат е от автора моят стил. Най-много се забавлявам с тях".

Затова, напук на завърналата се зима и на ужасната корона пандемия, нека сложим усмивки на лицата си. Може би това ще ни спаси.

Всички колажи вижте тук >>

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook