Британският крал Чарлз Трети, който в момента се лекува от рак, присъства днес на църковна служба в църквата "Света Мария Магдалена" в кралското имение Сандрингам (Източна Англия), съобщи фотограф на Франс прес.

Облечен в тъмен костюм и палто, монархът, придружен от кралица Камила, помаха с ръка на присъстващите журналисти, пише БТА.

Във вторник той беше забелязан, но за кратко, да слиза от задната седалка на автомобил в лондонската си кралска резиденция "Кларънс Хаус", където току-що се беше срещнал със сина си, принц Хари, който беше пристигнал от Калифорния, за да посети баща си, след като научи за болестта му.

Чарлз Трети, който според Бъкингамския дворец е подложен на домашно лечение, напусна Лондон и се отправи към кралската провинциална резиденция Сандрингам в Норфолк.

По-малко от 18 месеца след възкачването си на трона, 75-годишният монарх започна в понеделник лечение на неуточнена форма на рак.

Известно е, че заболяването е било установено по време на неотдавнашна операция за доброкачествена хипертрофия на простатата, но че не е рак на простатата.

В публикувано снощи послание кралят изрази "най-искрените си благодарности" към тези, които са му изразили своята подкрепа.

По-рано днес Бъкингам публикува изявление на краля, в което Чарлз Трети изразява благодарността си за показаната от обществеността подкрепа в първото си публично изявление, след като му бе поставена диагноза рак, предадоха световните агенции.

"Бих искал да изразя своите най-сърдечни благодарности за многобройните послания в моя подкрепа и пожелания за бързо възстановяване, които получих в последните дни", се казва в изявлението на монарха.

"Както всички страдащи от ракови заболявания знаят, подобно мило отношение е най-голямото успокоение и насърчение.