Двама млади мъже в Лийдс, Северна Англия, са били глобени с 10 хиляди британски лири заради участие в бой със снежни топки. Масовото събитие беше организирано в социалите мрежи от недоволни от ограничителните мерки, а самата битка беше излъчена в Тик Ток.  

"Ние не изпитваме никакво удоволствие да налагаме такива тежки глоби на тези двама млади мъже, но техните действия са подтикнали стотици хора да бъдат в близост един до друг, като са създали значителен и напълно ненужен риск от увеличаване на разпространението на вируса", е заявил в четвъртък Деймиън Милър, началник на полицейския район в Лийдс на полицията на Западен Йоркшър.

В средата на януари стотици хора се събрали в парк за бой със снежни топки в отговор на призив на двамата млади мъже на възраст 20 и 23 години. Снимки и видеозаписи от събитието се разпространяват в социалните мрежи.

В Англия е наложена строга карантина за овладяване на пандемията от коронавирус. На гражданите е разрешено да се срещат с до един човек извън домакинството и то само за спортни цели. Организирането на събития с участието над 30 души се наказва с глоба от 10 хиляди лири.