На 1 април новото свръхзвуково приключение "Соник: Филмът 2" нахлува в киносалоните.

Обичаният от милиони Соник влиза в неравностойна битка с д-р Иво Роботник (Джим Кери), който се измъква от заточението си и се завръща на Земята с гръм и трясък с помощта на нов партньор - ехидната Нъкълс. Природна стихия с юмруци, пригодени за разруха, Нъкълс има суперсила, която влиза в противовес на скоростта на Соник.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Съдбата на света е поставена на карта и е време устатият син таралеж да се превърне в героя, за който мечтае. За целта обаче ще му е необходима помощ, която идва в лицето на не по-малко любимата на феновете двуопашата лисица Тейлс.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Вездесъщият Соник, още по-шармантният и откачен д-р Роботник, смятащият се за по-силен от всичко Нъкълс и други обичани герои от популярните игри на SEGA, много хумор, скоростен и бомбастичен екшън от ново измерение, редица попкултурни препратки.

Историята

След като се установява трайно в Грийн Хилс, Соник е нетърпелив да докаже, че именно той е героят, от който светът се нуждае, но е доста пренавит и често забърква още по-големи бъркотии. Един ден обаче, светът се оказва в остра нужда от неговите супер сили. Доктор Роботник успява да избяга от планетата, на която е заточен и се завръща на Земята с чисто нов убийствен мустак и с нов зъл партньор - ехидната Нъкълс, с когото търсят гигантски смарагд, притежаващ силата да унищожи цели цивилизации.

Снимка: Forum Film Bulgaria

За да попречи на Роботник да осъществи пъкления си план, Соник се впуска в надпревара с времето, но дори и неговата свръх скорост може да се окаже недостатъчна. На помощ на устатия таралеж се притичва двуопашата лисица Тейлс и двамата се отправят на разтърсващо приключение в търсене на могъщия камък преди да е станало твърде късно.

Снимка: Forum Film Bulgaria