Младоженци от София изгубили венчален пръстен на морето. На него било имало изписано единствено име и датата на сватбата - юли тази година. След сериозно издирване и с помощта на бургаския екип на Нова тв и спасителите на плаж "Смокиня", халката вече им е върната.

Христо и Емили от София станали семейство Христови на 11 юли тази година. През август отишли на море. Но халката на младоженеца паднала във водата. Опитал да скрие това от Емили.

"Първоначално не й и казах. Тя видя, че нещо търсим. Аз и моите приятели купихме 2-3 чифта очила и се гмуркахме може би 3-4 часа.Точно когато слънцето беше най-ярко тя почна да се гмурка с нас, но не знаеше какво търсим", разказва младоженецът Христо.

Разочаровала се, когато разбрала, че само след месец на пръста на съпруга й пръстенът е отнесен от морето. Оставили координати на спасителите, но не вярвали, че морето ще им я върне, и то чрез семейство от Хасково.

"Все едно, че току-що някой я беше пуснал. Предния ден имаше вълнение така доста сериозно и предполагам, че я беше изкарало. Тя беше доста лекичка. Доста миди имаше изхвърлени по брега", спомня си Иво Койчев. "От вътрешната страна пишеше "Емили - 11 юли 2021". Веднага стана ясно, че това е младо семейство, което току-що е сключило граждански брак и ние решихме, че за тях тази халка е изключително ценна и с голям сантимент", разказва Маруся Цонева.

"Много благодаря на тези хора, защото наистина намериха някакъв начин да се свържат с мен и да върнат халката, а не просто да си я приберат. Това са много добри хора и много им благодаря", заяви Христо Тодоров.

Пръстенът е намерен на 31 август - в деня, в който точно преди година Христо предложил брак на Емили. А оказва се губенето на халки е нещо като традиция в семейството му.

"Преди повече... може би 25 години - аз също съм губила моята халка. Това се случи една зима и съответно на пролетта моята свекърва намери халката и ми я върна", разказва Стоянка Тодорова, майка на Христо.

Сега младоженецът е решил да запази изгубената халка като семейна реликва. На пръста си ще носи новата, която поръчали междувременно.