Британското посолство, в партньорство с фондация Emprove, посрещна десетки бизнес лидери от различни сфери, които водят корпоративна политика за устойчива социална промяна.

На ексклузивен прием в Британската резиденция бяха отличени и наградени компании, които за последната година работят усърдно в борбата с насилието и токсичните отношения у дома, на работното място и сред обществото като цяло.

Източник: Фондация "Emprove"

Във вечерта на наградите "Emprove badge" посланикът Н.Пр. Роб Диксън, заедно с Олга Минева, основател на Emprove, и Нора Христова, оперативен директор на фондацията, връчиха две отличителни статуетки.

Кирил Крантев, главен мениджър на световна софтуерна компания, прие първата награда от името на компанията с думите: "За нас е от изключителна важност да сме част от тази общност на промяната и вече планираме надграждането на нашите инициативи в тази посока заедно с Emprove."

IT компания под шапката на същата софтуерна компания, която оперира с офиси в София и Варна с решения за онлайн плащания - стана втората организация, която получи своя "Emprove badge".

Източник: Фондация "Emprove"

Павел Иванов, маркетинг мениджър, сподели за невероятния начин, по който компанията му ангажира своя мениджмънт в каузата и за това колко значимо е лидерството за заразното добро - когато не просто се делегира, а онова, което се проповядва, наистина се практикува.

Преди финала на официалната част, пред гостите излезе дизайнерът и медалиер Надя Розева, чиито творби са сред постоянните колекции на Британския музей, Кралския монетен двор на Стокхолм и Националната галерия в България.

Източник: Фондация "Emprove"

В нейно присъствие Олга Минева символично постави върху ревера на Н. Пр. посланика на Великобритания сребърната брошка на фондация Emprove, дело на дизайнерката.

Надя Розева сподели, че бижуто олицетворява мисията на фондацията за живот без насилие и подкрепа към жени и момичета, които са го преживели.

На събитието беше обявена за пръв път кампанията LIMITLESS в партньорство между Emprove, вината Trastena и крафт бирите Cohones, която инициира мрежа от бизнеси, които застават с бранда си зад каузата срещу насилието.

Източник: Фондация "Emprove"

Водещ на мероприятието беше актрисата Здрава Каменова, която с неповторимия си хумор успя да превърне един формален повод в незабравима, топла среща между съмишленици. Челистката Магдалена Петрович виртуозно обогати атмосферата с елегантните звуци на класическа и популярна музика.

За втора поредна година Британското посолството в лицето на Н. Пр. Д-р Роб Диксън подкрепя фондация Emprove в този формат, с което затвърждава позицията си на истински съюзник и деятел на прогресивната промяна в обществените нагласи.

Британският посланик припозна мисията на Emprove още през 2021 г., когато с негова помощ беше реализиран творчески курс за писане на жени, преживели насилие. Впоследствие овластяващата за жените инициатива резултира в мултидисциплинарна експозиция на ниво Национална галерия и турнета из шест града в страната и чужбина.

Източник: Фондация "Emprove"

"Emprove Badge" е растяща мрежа от компании, нетолерантни към насилието на работното място. Tерминът "домашно насилие" е придобил такива размери, че "удобно" ни отклонява от факта, че тормозът не се случва само у дома. Вкъщи или на работното място, то е еднакво пагубно за служителите като хора и за организацията като структура.

Това е причината все повече държави да приемат Конвенцията за премахване на насилието и тормоза в областта на труда. По техния пример, България е напът да ратифицира този документ, неотложно въвеждайки устойчиви практики за ангажиране на бизнеса по тази тема.

"Emprove badge" не само отличава организациите като загрижен и отдаден работодател, но и предоставя различни форми на професионална подкрепа на екипите по пътя към придобиване на нови умения, овластяване и промяна.

Мисията на Emprove е да повиши осъзнатостта към най-ранните прояви на насилие във взаимоотношенията, да променя обществените нагласи, както и да подкрепя жени и момичета, преживели насилие.

Дейността на фондацията включва публични кампании за ранна превенция и осведоменост, безплатна психологическа и юридическа подкрепа към жени, преживели насилие, коучинг, събития, обучения, групови терапевтични сесии, арт инициативи, както и изграждането на вече споменатата общност на ЖенитeSurvivors, които оттук насетне подкрепят други жени по пътя им към промяна и нов живот.