Внучка на президента на САЩ Джо Байдън ще сключи брак в Белия дом, съобщи АП.

Наоми Байдън ще се омъжи за Питър Нийл в събота.

Това ще бъде 19-ата сватба в историята на Белия дом. Според Историческата асоциация към американското президентство обаче за първи път булката е внучка на президента. Това ще е и първата сватба на Южната морава на Белия дом.

Обща приятелка запознала 28-годишната Наоми Байдън и 25-годишния Нийл преди около четири години в Ню Йорк и оттогава те са заедно. Внучката на американския президент е дъщеря на сина му Хънтър Байдън. Нийл е завършил наскоро юридическия факултет на Университета на Пенсилвания. Двамата живеят във Вашингтон.

Девет от 18-те документирани сватби в Белия дом са на президентски дъщери. Последната е на дъщерята на Ричард Никсън, Триша, през 1971 година. Племенници, син и братя и сестри на първите дами също са сключвали брак в прочутата сграда. Един от президентите, Гроувър Кливланд, се е оженил в Белия дом по време на мандата си.

Първата дама на САЩ Джил Байдън заяви, че се вълнува да види как нейна внучка "планира сватбата си, как прави своя избор, как се превръща, разбирате ли, в самостоятелна личност, а тя е толкова красива". "Така че нямам търпение всички вие да я видите като булка", добави наскоро баба ѝ в токшоуто на певицата Кели Кларксън.

Стюарт Макларън, президент на Историческата асоциация към Белия дом, заяви, че специалните поводи в американското президентство не се забравят бързо. "Ако имате привилегията да отпразнувате там празник или специален повод в живота си, като сватба, това е много запомнящо се събитие", подчерта той.