Познаваме го само по аромата, искаме го всяка сутрин, а понякога и следобед или след вечеря. Може да се пие горещо или с лед. Ободрява ни и сме сигурни, че не можем да живеем без него. Особено в понеделник сутрин. Да, говорим за кафето.

Макар да си мислим, че знаем всичко за него и е достатъчно да му добавим само малко захар (или много), мляко или сметана, всъщност има различни трикове, които могат да направят удоволствието от освежителната напитка още по-голямо.

Ето и 7 от тях:

Едно по-различно айс кафе

Ако ви е останало шварц кафе в каничката и не искате да го оставяте за следващия ден, замразете го във формички за лед. На следващата сутрин залейте няколко кубчета с мляко по ваш избор и получавате страхотна ободряваща и разхладителна напитка - едно по-различно айс кафе.

С малко сироп

Не е нужно да ходите до магазина всеки път, когато ви се иска да прибавите някакъв вкус към сутрешното си кафе - ванилия, кокос или карамел. Вместо това можете да използвате специално подбрани сиропи с такива вкусове, като по този начин ще намалите и количеството захар, която слагате в кафето си.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Не подценявайте нес кафето

Трябват ви само 5 секунди, за да си направите тази освежителна напитка. Разбъркайте лъжичка нес кафе с прясно мляко и захар или сироп с предпочитан от вас вкус и добавете няколко кубчета лед.

Домашна пяна

Дори и да не разполагате с кафе машина у дома, можете да си направите пяна за кафето. Нужен ви е буркан, в който да сложите прясно мляко. После го разклатете добре като шейкър и вашата пяна за кафе е готова.

Айс-кафе със сладолед

То е винаги добър избор за лятото. Към кафето, което сте приготвили по предпочитания от вас начин, добавете няколко лъжици от любимия си сладолед. За най-добри резултати използвайте сметанов, ванилов или с карамел. Добре е кафето да е все още леко топло, когато добавяте сладоледа, за да може той да се разтопи по-добре и да се превърне в приятна смес.

Кафе близалки

Не само децата обичат близалки, особено ако са от кафе. В слециално подбрани за целта формички налейте прясно мляко. След като замръзне добавете отгоре вече изстинало кафе. Преди близалките да бъдат изцяло замразени, сложете във всяка от тях по една дървена клечка. После върнете в камерата, за да замръзнат напълно. Ето че кафето и десертът са готови.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Вкусни ледени кубчета

Докато сме на ледена вълна, ето и как да си направите вкусни ледени кубчета:

Смесете кафе със захар и мляко, може да добавите карамел или ванилия. Налейте сместа във формички за лед и вече има с какво да подсладите кафето си на следващия ден. Тези вкусни кубчета могат да се използват и в коктейли с ром например.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos